autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Raffaello

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 7 albusuri, 200g zahar, 100g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 pliculet praf de copt, Crema:, 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 8 linguri faina, 400ml lapte, esenta vanilie, 200g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 200g zahar. Se adauga 100g nuca de cocos, 5 linguri faina si 1 praf de copt stins in zeama de lamaie.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile se freaca cu 7 linguri zahar, se adauga 8 linguri faina, 400ml lapte si esenta de vanilie.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Cand se raceste crema, se adauga 1 pachet unt.

Crema se intinde deasupra blatului racit.

Se presara nuca de cocos si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Liliana , 30 decembrie 2018

    Cred ca este foarte buna

  • Elena , 16 noiembrie 2016

    Scuze dar eu cunosc reteta originala si nu se pune in balt nuca de cocos . Eu am facut prajitura de f mult ori...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

      Foarte buna,sigur o sa-o fac si eu!!!!!!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 400ml lapte
  • esenta vanilie
  • 200g unt

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

8 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

41 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Liliana

Cred ca este foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cremsnit cu foi de pandispan