autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Raffaello

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 7 albusuri, 200g zahar, 100g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 pliculet praf de copt, Crema:, 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 8 linguri faina, 400ml lapte, esenta vanilie, 200g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 200g zahar. Se adauga 100g nuca de cocos, 5 linguri faina si 1 praf de copt stins in zeama de lamaie.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile se freaca cu 7 linguri zahar, se adauga 8 linguri faina, 400ml lapte si esenta de vanilie.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Cand se raceste crema, se adauga 1 pachet unt.

Crema se intinde deasupra blatului racit.

Se presara nuca de cocos si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bomboane

Bomboane "Raffaello"

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei.Amestecam cu zaharul pudra (daca laptele praf este

77 voturi    13 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Blatul: 8 albusuri se bat cu 300 de grame de zahar. Cand capata consistenta se adauga 200 de grame

28 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 16 noiembrie 2016

    Scuze dar eu cunosc reteta originala si nu se pune in balt nuca de cocos . Eu am facut prajitura de f mult ori...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Foarte buna,sigur o sa-o fac si eu!!!!!!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 400ml lapte
  • esenta vanilie
  • 200g unt

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Elena

Scuze dar eu cunosc reteta originala si nu se pune in balt nuca de cocos . Eu am facut prajitura de f mult ori...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mure