autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Raffaello

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 7 albusuri, 200g zahar, 100g nuca de cocos, 5 linguri faina, 1 pliculet praf de copt, Crema:, 7 galbenusuri, 7 linguri zahar, 8 linguri faina, 400ml lapte, esenta vanilie, 200g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu 200g zahar. Se adauga 100g nuca de cocos, 5 linguri faina si 1 praf de copt stins in zeama de lamaie.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Galbenusurile se freaca cu 7 linguri zahar, se adauga 8 linguri faina, 400ml lapte si esenta de vanilie.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Cand se raceste crema, se adauga 1 pachet unt.

Crema se intinde deasupra blatului racit.

Se presara nuca de cocos si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bomboane Raffaello 2

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 16 noiembrie 2016

    Scuze dar eu cunosc reteta originala si nu se pune in balt nuca de cocos . Eu am facut prajitura de f mult ori...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2010

    Foarte buna,sigur o sa-o fac si eu!!!!!!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 400ml lapte
  • esenta vanilie
  • 200g unt

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Elena

Scuze dar eu cunosc reteta originala si nu se pune in balt nuca de cocos . Eu am facut prajitura de f mult ori...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Praline Candy Dreams