autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Rasfat cu ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 140 g ciocolata neagra, 140 g unt, 1 plic zahar vanilat, putina esenta de rom, o priza sare, coaja rasa de portocala, 5 oua, 100 g faina, 100 g zahar, 3 linguri zahar, , Pentru crema, 250ml frisca lichida, 200 g ciocolata neagra, 50 g zahar, 1 lingura rasa de nes, 100ml frisca lichida, arome dupa preferinta, visine din visinata (sau compot), , Pentru ornat, glazura de ciocolata, visine, frisca, , Glazura, 300 g ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.
Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare. 100 ml frisca se bate bine, apoi se adauga in crema usor de sus in jos. Se lasa la rece.

Pregatire blat:
Ciocolata si untul se pun la topit, dar atentie sa nu fiarba. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g zahar, vanilie si o priza de sare. Crema de unt se toarna usor peste galbenusuri, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu cele 3 linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pergament, si se baga in cuptorul preancalzit la 180 g C pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit. Se aseaza blatul pe un platou, se pune crema deasupra,apoi se aseaza visinile, carora le-am scos samburii (puteti folosi ce fructe din compot va plac).

Se lasa la frigider pana pregatim glazura:
Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasfat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose glazurate

Briose glazurate

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva. Se adauga in

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca cu mixerul galbenusurile in care adaugam treptat zaharul,pana se fac spuma.Pe urma mascarpone

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    E minunata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte frumos, si cred delicios!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

    rasfat,ador ciocolata

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      O bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Chiar e răsfăţ, cu atâta ciocolată!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Adevarat rasfat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 140 g ciocolata neagra
  • 140 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina esenta de rom
  • o priza sare
  • coaja rasa de portocala
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri zahar
  • Pentru crema
  • 250ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 1 lingura rasa de nes
  • 100ml frisca lichida
  • arome dupa preferinta
  • visine din visinata (sau compot)
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • visine
  • frisca
  • Glazura
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Czompa (Chef de cuisine)

E minunata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura cu capsuni si banane