autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Rasfat cu ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru blat, 140 g ciocolata neagra, 140 g unt, 1 plic zahar vanilat, putina esenta de rom, o priza sare, coaja rasa de portocala, 5 oua, 100 g faina, 100 g zahar, 3 linguri zahar, , Pentru crema, 250ml frisca lichida, 200 g ciocolata neagra, 50 g zahar, 1 lingura rasa de nes, 100ml frisca lichida, arome dupa preferinta, visine din visinata (sau compot), , Pentru ornat, glazura de ciocolata, visine, frisca, , Glazura, 300 g ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida, 50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.
Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare. 100 ml frisca se bate bine, apoi se adauga in crema usor de sus in jos. Se lasa la rece.

Pregatire blat:
Ciocolata si untul se pun la topit, dar atentie sa nu fiarba. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g zahar, vanilie si o priza de sare. Crema de unt se toarna usor peste galbenusuri, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu cele 3 linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pergament, si se baga in cuptorul preancalzit la 180 g C pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit. Se aseaza blatul pe un platou, se pune crema deasupra,apoi se aseaza visinile, carora le-am scos samburii (puteti folosi ce fructe din compot va plac).

Se lasa la frigider pana pregatim glazura:
Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasfat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

56 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    E minunata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Foarte frumos, si cred delicios!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

    rasfat,ador ciocolata

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      O bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Chiar e răsfăţ, cu atâta ciocolată!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Adevarat rasfat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 140 g ciocolata neagra
  • 140 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina esenta de rom
  • o priza sare
  • coaja rasa de portocala
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri zahar
  • Pentru crema
  • 250ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 1 lingura rasa de nes
  • 100ml frisca lichida
  • arome dupa preferinta
  • visine din visinata (sau compot)
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • visine
  • frisca
  • Glazura
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Czompa (Chef de cuisine)

E minunata!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu nectarine