Rasfat cu ciocolata

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Rasfat cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 140 g ciocolata neagra
  • 140 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina esenta de rom
  • o priza sare
  • coaja rasa de portocala
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri zahar
  • Pentru crema
  • 250ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar
  • 1 lingura rasa de nes
  • 100ml frisca lichida
  • arome dupa preferinta
  • visine din visinata (sau compot)
  • Pentru ornat
  • glazura de ciocolata
  • visine
  • frisca
  • Glazura
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.

Ciocolata rupta se amesteca cu frisca, zaharul, nesul, coaja de portocala si rom dupa gust. Se pune pe foc pana se topeste ciocolata, dar cu atentie sa nu fiarba. Se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se bate bine cu mixerul la vireza mare. 100 ml frisca se bate bine, apoi se adauga in crema usor de sus in jos. Se lasa la rece.

Pregatire blat:

Ciocolata si untul se pun la topit, dar atentie sa nu fiarba. Galbenusurile se freaca bine cu 100 g zahar, vanilie si o priza de sare. Crema de unt se toarna usor peste galbenusuri, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare cu cele 3 linguri de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie pergament, si se baga in cuptorul preancalzit la 180 g C pentru 25 - 30 de minute. Se lasa la racit. Se aseaza blatul pe un platou, se pune crema deasupra,apoi se aseaza visinile, carora le-am scos samburii (puteti folosi ce fructe din compot va plac).

Se lasa la frigider pana pregatim glazura:

Ciocolata se rupe se adauga frisca si untul si se pune la foc pana ciocolata s-a topit. Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor