autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rasgulla deliciu indian

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
1 litru de lapte, 2 linguri suc de lamaie, un varf de cutit colorant alimentar rosu, 1/2 esenta de vanilie sau rom, 350 ml. de apa, 150 gr. zahar tos

Dificultate: Redusa Timp: 12h

14 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, stoarceti laptele itr-un saculet din teflon si puneti branzica optinuta intr-o cratita cu tot cu tiflonul, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India, dupa ce a-ti optinut Panirul , i-l taiati cu un cutit si i-l maruntiti cu o furculita in grauncior, dupa aceasta operatie luati ~cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana obtineti o masa cremoasa si simtiti grasimea cu degetele, formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul, fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop.
Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, dar spre exemplu putin suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)

Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasgulla deliciu indian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia in apa calduta sa se inmoaie,apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele

40 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati, intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Aelenei , 10 februarie 2015

    delicios..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O reteta super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Foarte interesant!

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Sidy, Rasgulla se face doar din Panir, cascavalul acesta nu are nici o nota de acru, insa branza de vaci se face prin inacrirea laptelui !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Nemaipomenita idee ai avut Anastasia.... Bravo ! Oare din branza de vaca nu s-ar putea face ?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Foarte interesantă reţeta ta, Anastasia !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      E un desert foarte interesant. Am sa incerc sa fac si eu. Am sa folosesc sfecla pentru culoare

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte bune!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte intersanta reteta,cred ca sunt foarte bune aceste bilute,te felicit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri suc de lamaie
  • un varf de cutit colorant alimentar rosu
  • 1/2 esenta de vanilie sau rom
  • 350 ml. de apa
  • 150 gr. zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kremschnitt