autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rasturnata cu dovleac

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2018

Ingrediente
Ingrediente pentru prajitura:, -8 oua, -8 linguri faina de grau, -13 linguri de zahar, -500 gr.gem de dovleac, -300 gr.felii de dovleac, -1 lingura turmeric, -3 plicuri zahar vanilat, -2 plicuri praf de copt, -200 ml.ulei, -1 praf de sare, Ingrediente pentru gemul de dovleac:, -1 dovleac asa cam de 2 kg, -1 kg.zahar, -1 lingura scortisoara macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare



Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata, se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.

Mod de preparare pentru prajitura:

Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.

Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.

Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.

Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.

Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.

Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.

Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura, se poate servi cu peltea de gutui.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta

Tarta "Martisor"

Intr-un vas incapator, cernem faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Pricomigdale cu ciocolata

Pricomigdale cu ciocolata

Amestecam bine migdalele cu 200 gr zahar, adaugam ciocolata si un albus nebatut. Separat, batem

3 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • -8 oua
  • -8 linguri faina de grau
  • -13 linguri de zahar
  • -500 gr.gem de dovleac
  • -300 gr.felii de dovleac
  • -1 lingura turmeric
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -2 plicuri praf de copt
  • -200 ml.ulei
  • -1 praf de sare
  • Ingrediente pentru gemul de dovleac:
  • -1 dovleac asa cam de 2 kg
  • -1 kg.zahar
  • -1 lingura scortisoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

222 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins