autor:

» » Prajituri

Rasturnata cu visine si crema de lime

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri iaurt, 6-7 linguri faina, 1 praf de copt, 500 gr visine, 2 lingurite esenta de vanilie, un praf de sare, Crema:, 600 ml lapte, 6 linguri amidon, 7 linguri zahar, 250 gr mascarpone, 1 pastaie de vanilie, 1 lime, Pentru decor:, felii de lime, coaja rasa de lamaie, betisoare umplute cu ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, punem visinele din care am scos samburii, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 20 de minute si daca este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il intoarcem cu visinele in sus.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.
Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.
Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.
Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.
Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.
O dam la frigide pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam, o decoram cu felii de lime si betisoare umplute cu ciocolata. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu visine si crema de lime" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr visine
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lime
  • Pentru decor:
  • felii de lime
  • coaja rasa de lamaie
  • betisoare umplute cu ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos