Rasturnata cu visine si crema de lime

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rasturnata cu visine si crema de lime

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr visine
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lime
  • Pentru decor:
  • felii de lime
  • coaja rasa de lamaie
  • betisoare umplute cu ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, punem visinele din care am scos samburii, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 20 de minute si daca este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il intoarcem cu visinele in sus.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

O dam la frigide pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam, o decoram cu felii de lime si betisoare umplute cu ciocolata. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta