Rasturnata cu visine si frisca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rasturnata cu visine si frisca

Ingrediente

  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Ouale le separam.

Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.

Incorporam uleiul, apoi apa minerala.

Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.

Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.

Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.

Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.

O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.

Acum o lasam pana este bine racita.

Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.

Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.

O batem in continuare pana se intareste.

Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.

Dam la rece apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise