Rasturnica cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rasturnica cu mere

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 6 mere mijlocii ca marime
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • stafide
  • nuci taiate marunt
  • scortisoara.

Mod de preparare

-Spalam merele ,le taiem in doua si le curatam de seminte,apoi le feliem.

-Ungem tava cu unt,presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.

-Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidele si nucile.Se presara scortisoara si se baga 15 minute la cuptor.

-Cand merele au prins o culoare maronie,se toarna o ceasca de apa si se mai lasa 10 minute in cuptor.

-Intre timp separam ouale.Mixam albusurile cu putina sare.Adaugam si zaharul si mixam bine in continuare.

-Galbenusurile le frecam bine cu 2 linguri de ulei.Le amestecam cu albusurile si punem faina,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Omogenizam.

-Aceasta compozitie o turnam peste mere si lasam sa se coaca bine.

-Cand e gata,scoatem din cuptor si rasturnam pe o farfurie sau un platou.

Recipe by Dana2dor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise