autor:

Anonim

» » Aperitive

rata cu varza

Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anonim (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2008

Ingrediente
un boboc de rata fript, o varza pentru calit, 2 linguri untura, sare, 10 - 12 boabe de piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Rata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate fi garnitura pe cartofi prajiti.
Pentru rata pe varza se alege o rata tanara sau boboc. Se curata, se sareaza. Se pune intreaga in tava, cu putina grasime si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor, se stropeste mereu cu sosul din tava. Pe de alta parte, se taie foarte subtire o varza cruda sau murata si se caleste in tigaie cu o lingura de untura. Se pun cateva boabe de piper . Se poate pune ardei verde. Cand rata nu este inca fripta complet, se aseaza in tava varza calita, amestecandu-se cu sosul din tava, se pune rata deasupra ei si se da iar la cuptor pentru a completa friptul ei. In acest timp, rata se patrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Cand rata este destul de frageda, se scoate din cuptor, se taie, se asaza apoi bucatile in ordinea lor naturala, pe o farfurie pe care s-a pus mai intai varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "rata cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rata salbatica cu varza

Rata salbatica cu varza

Se curata rata de pene , se parleste pe flacara, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in

12 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Bors de varza cu rata

Bors de varza cu rata

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • un boboc de rata fript
  • o varza pentru calit
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 10 - 12 boabe de piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui umplut cu pastrama