Ratatouille

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • ierburi de Provence uscate
  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare, piper,ierburi de Provence, cimbru, busuioc

Mod de preparare

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust.

Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!

Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat.

Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti.

Pofta buna!

Reteta cu grad de dificultate mediu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor