Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust.
Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!
Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat.
Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti.
Pofta buna!
Reteta cu grad de dificultate mediu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii