Ratatouille

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • ierburi de Provence uscate
  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare, piper,ierburi de Provence, cimbru, busuioc

Mod de preparare

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust.

Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!

Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat.

Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti.

Pofta buna!

Reteta cu grad de dificultate mediu.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor