Ingrediente
(pentru 4 portii):, 300g.vinete,, 400g.dovlecei,, 1 ceapa mare,, 2 ardei grasi mari,, 4 rosii mari,, 2 catei de usturoi,, 4 linguri ulei de masline,, frunze de busuioc,, patrunjel verde,, sare, , piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
2.Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se soteaza in uleiul incins impreuna cu usturoiul , curata si zdrobit.
3.Se adauga dovleceii , curatai ,spalati si taiati cuburi,apoi vinetele clatite cu apa rece si scurse.
4.Se pun ardeii grasi spalati, curatati de cotoare si seminte si taiati patratele.
5.Se toarna putina apa, se acopera vasul si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 30 de minute.
6.Se adauga rosiile , decojite si taiate cubulete si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute.
7.Se potriveste gustul de sare si piper, se presara frunze de busuioc si patrunjel verde ,tocate.
Nota:Se pot adauga 1-2 morcovi si o mana de fasole verde.
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Cred ca e o bunatate !