autor:

Vekas

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

RATATOUILLE (reteta de post)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 300g.vinete,, 400g.dovlecei,, 1 ceapa mare,, 2 ardei grasi mari,, 4 rosii mari,, 2 catei de usturoi,, 4 linguri ulei de masline,, frunze de busuioc,, patrunjel verde,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1 Vinetele se curata de coaja, se taie cuburi si se presara cu sare, lasandu-le 30 de minute , sa se scurga de sucul amar.
2.Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se soteaza in uleiul incins impreuna cu usturoiul , curata si zdrobit.
3.Se adauga dovleceii , curatai ,spalati si taiati cuburi,apoi vinetele clatite cu apa rece si scurse.
4.Se pun ardeii grasi spalati, curatati de cotoare si seminte si taiati patratele.
5.Se toarna putina apa, se acopera vasul si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 30 de minute.
6.Se adauga rosiile , decojite si taiate cubulete si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute.
7.Se potriveste gustul de sare si piper, se presara frunze de busuioc si patrunjel verde ,tocate.

Nota:Se pot adauga 1-2 morcovi si o mana de fasole verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATATOUILLE (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume

Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se pune peste soia, care a fost pusa intr-un

12 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post
Pasta de naut

Pasta de naut

Se zdrobeste nautul cu un blender pana devine o pasta. Se adauga treptat ulei de masline, pana capata

4 voturi    2 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Am pregatit aceasta reteta si am fost impresionata de gustul ei deosebit !

  • Fara foto

    Vekas Maria , 24 mai 2010

    Ai dreptate, Constanta.Poate fi o mancare de sine statatoare, mai ales de post, dar si garnitura pe langa rasol,friptura ,chiftelute ,rulada de carne etc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 300g.vinete,
  • 400g.dovlecei,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 4 rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • frunze de busuioc,
  • patrunjel verde,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Marinata de peste cu legume sote