autor:

Vekas

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

RATATOUILLE (reteta de post)

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
(pentru 4 portii):, 300g.vinete,, 400g.dovlecei,, 1 ceapa mare,, 2 ardei grasi mari,, 4 rosii mari,, 2 catei de usturoi,, 4 linguri ulei de masline,, frunze de busuioc,, patrunjel verde,, sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1 Vinetele se curata de coaja, se taie cuburi si se presara cu sare, lasandu-le 30 de minute , sa se scurga de sucul amar.
2.Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se soteaza in uleiul incins impreuna cu usturoiul , curata si zdrobit.
3.Se adauga dovleceii , curatai ,spalati si taiati cuburi,apoi vinetele clatite cu apa rece si scurse.
4.Se pun ardeii grasi spalati, curatati de cotoare si seminte si taiati patratele.
5.Se toarna putina apa, se acopera vasul si se fierbe totul, pe foc mic, timp de 30 de minute.
6.Se adauga rosiile , decojite si taiate cubulete si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute.
7.Se potriveste gustul de sare si piper, se presara frunze de busuioc si patrunjel verde ,tocate.

Nota:Se pot adauga 1-2 morcovi si o mana de fasole verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATATOUILLE (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole  scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)

Fasole scazuta cu pastai proaspete (reteta de post)

Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii. Intro

11 voturi    9 comentarii
50 min
Retete de post
Ciorba de varza acra- de post

Ciorba de varza acra- de post

Se spala varza marunta in mai multe ape sa-si piarda din acreala. Morcovii se curata, se taie rondele

14 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Am pregatit aceasta reteta si am fost impresionata de gustul ei deosebit !

  • Fara foto

    Vekas Maria , 24 mai 2010

    Ai dreptate, Constanta.Poate fi o mancare de sine statatoare, mai ales de post, dar si garnitura pe langa rasol,friptura ,chiftelute ,rulada de carne etc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 300g.vinete,
  • 400g.dovlecei,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 ardei grasi mari,
  • 4 rosii mari,
  • 2 catei de usturoi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • frunze de busuioc,
  • patrunjel verde,
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

59 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Ciuperci cu usturoi-reteta de post Ciuperci cu usturoi-reteta de post

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PILAF CU LEGUME