autor:

Margareta

» » Aperitive

Ravioli de casa

Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margareta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2013

Ingrediente
ALUATUL DE PASTE, 200gr. de faina, 2 oua, un praf de sare, PENTRU UMPLUTURĂ, 250gr.amestec carne de vita si porc, 1-2 ceape, 1 lingurita mica boia de ardei, un praf de oregano, o lingura sos de rosii, sare, piper, patrunjel proaspat o legatura, PENTRU SOS, 4 linguri rosii pasate, ulei 2 linguri, 1ceapa mica, 3 catei usturoi, o mana de parmezan, cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Incep prin a toca ceapa, pe care o pun la calit pana devine sticloasa, adaug boia si carnea tocata iar cand aceasta prinde culoarea alba sarez, piperez si pun cat cuprind cu doua degete oregano, apoi o lingura se sos de rosii(nu folosesc apa) dau la o parte si ma apuc de facut patura de taietei 200gr. de faina cu doua oua un praf de sare.Se intinde aluatul pe cat se poate rotund si cu un pahar tai rondele care vor fi umplute cu carne, din cerc se face un semicerc care este putin umezit pentru a se lipii apoi indoi pentru a prinde o forma finala. Se fierbe apa cu sare, se introduc pastele si se fierb aprox 5-6 minute si intre timp pregatim sosul de rosii, simplu de facut, o ceapa calita cu usturoiul il calim adaugan rosiile, patrunjelul tocat si daca nu vrem sa simtim ceapa intre dinti, se poate da totul prin blender, pentru finete.Se poate servi cu cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitele de pui

Snitele de pui

1.Se spala pieptul de pui si se taie in felii subtiri. 2.Fiecare felie se bate pe ambele parti pana

5 voturi    1 comentariu
35 min
Aperitive cu carne
Rulouri cu sunca si salata verde

Rulouri cu sunca si salata verde

Se preseaza painea pana devine subtire.Se unge mai intai cu maioneza ,apoi se adauga feliile de sunca

13 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • ALUATUL DE PASTE
  • 200gr. de faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • PENTRU UMPLUTURĂ
  • 250gr.amestec carne de vita si porc
  • 1-2 ceape
  • 1 lingurita mica boia de ardei
  • un praf de oregano
  • o lingura sos de rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat o legatura
  • PENTRU SOS
  • 4 linguri rosii pasate
  • ulei 2 linguri
  • 1ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • o mana de parmezan
  • cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Margareta
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

8 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Pui cu bostan de placinta

Pui cu bostan de placinta

Ideea unei astfel de rete mi-a venit atunci cand imi pierdusem orice idee pentru ziua respectiva,am

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Laste umplute

Laste umplute

Laste umplute este o supa de criza si cum de multe ori te uiti in frigider(cel putin eu) ma trezesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada simpla de carne