autor:

adnia

» » Dulciuri diverse

Red velvet cake

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2012

Ingrediente
-4 oua, -2 cesti zahar pudra, -1 ceasca faina, -1/2 ceasca ulei, -1/2 lingurita colorant alimentar rosu praf, -1 paharel iaurt, -2 fiole esenta de migdale amare, -1 pachet unt, -1 fiola esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Toata lumea imi spune:"vine sf. Valentin, ce faci bun"? Ei bine,ca sa ma "aliniez" la trend, iata si propunerea mea: Red Velvet Cake cu crema de unt!



Pentru a prepara aluatul, am batut f bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabi, a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina, colorantul, esentele de migdale, uleiul si iaurtul. Am obtinut o compozitie semi-lichida, pe care am turnat-o intr-o forma frumoasa, unsa cu unt si tapetata cu faina. Am copt prajitura la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Apoi, am scos-o din forma si am lasat-o la racit. Intre timp am pregatit crema de unt (care in final a avut un gust de inghetata, dupa cum mi s-a spus:): am alifiat untul si l-am amestecat cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce prajitura mea s-a racit complet, am decorat-o cu crema de unt si i-am dat un aspect festiv, mai ales ca si combinatia de culori a fost fenomenala.

Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Incalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul

15 voturi    8 comentarii
2h
Torturi
Red velvet cake

Red velvet cake

Incalzim cuptorul la 180 gr C. Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Tare bine arata!!!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Felicitari, foarte bine arata!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Frumoasa prezentare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 februarie 2012

      Interesanta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -2 cesti zahar pudra
  • -1 ceasca faina
  • -1/2 ceasca ulei
  • -1/2 lingurita colorant alimentar rosu praf
  • -1 paharel iaurt
  • -2 fiole esenta de migdale amare
  • -1 pachet unt
  • -1 fiola esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare bine arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Crema de mere