autor:

Fara foto

» » Prajituri

REGINA REGINELOR

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 ouă, 440 gr. zahăr, 3 linguri de făină, 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 2 linguri de cacao, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 300 gr. unt, ciocolată menaj, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.
Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.
Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.
Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.
Deasupra se rade ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "REGINA REGINELOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Guguluf cu mere si rubarba

Guguluf cu mere si rubarba

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte. Se inglobeaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura caramel cu bezea

Prajitura caramel cu bezea

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat

16 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra