autor:

Fara foto

» » Prajituri

REGINA REGINELOR

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 ouă, 440 gr. zahăr, 3 linguri de făină, 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 2 linguri de cacao, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 300 gr. unt, ciocolată menaj, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.
Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.
Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.
Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.
Deasupra se rade ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "REGINA REGINELOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu urda ca la Bistrita

Cozonac cu urda ca la Bistrita

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna

17 voturi    18 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Cozonac cu nuca,cacao si rahat

Se pregateste maiaua din putin lapte caldut(100ml),drojdia si putina faina,pana se face ca o ciulama.se

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
strudel fierbinte