REGINA REGINELOR

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.

Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.

Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.

Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.

Deasupra se rade ciocolată.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise