autor:

Fara foto

» » Prajituri

REGINA REGINELOR

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 ouă, 440 gr. zahăr, 3 linguri de făină, 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 2 linguri de cacao, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 300 gr. unt, ciocolată menaj, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.
Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.
Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.
Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.
Deasupra se rade ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "REGINA REGINELOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare

13 voturi    15 comentarii
45 min
Prajituri
Sfinti

Sfinti

Intr-un bol se pune faina, in mijloc se dizolva drojdia in 200 ml lapte caldut si se lasa sa creasca. In

7 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu migdale si chantilly