autor:

Fara foto

» » Prajituri

REGINA REGINELOR

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 ouă, 440 gr. zahăr, 3 linguri de făină, 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 2 linguri de cacao, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 300 gr. unt, ciocolată menaj, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.
Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.
Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.
Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.
Deasupra se rade ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "REGINA REGINELOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu kiwi si struguri

Tarta cu kiwi si struguri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare si cu zaharul.Galbenusurile

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura fina cu capsuni

Prajitura fina cu capsuni

1.Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul,apoi se adauga galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura...dimineti dulci
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide