autor:

» » Prajituri

REGINA REGINELOR

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
12 ouă, 440 gr. zahăr, 3 linguri de făină, 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 2 linguri de cacao, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, coaja rasă de la o lămâie, 300 gr. unt, ciocolată menaj, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru primul blat - se freacă 8 gălbenuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se pun 2 linguri de făină şi 2 albuşuri bătute spumă, se amestecă, se pune în tavă. Se coace.
Pentru al doilea blat - se bat 6 albuşuri cu 120 gr. zahăr, apoi se adaugă 120 gr. nucă măcinată, 1 lingură de ulei, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, 1 ligură de făină, 1 lingură de cacao, se mestecă şi se coace în aceeaşi tava (formă)ca şi primul blat.
Pentru cremă - 4 ouă întregi se bat cu telul şi se fierb pe aburi cu 200 gr. zahăr şi coaja rasă de la o lămâie. Separat se freacă 300 gr. unt spumos, se adaugă la crema de ou rece.
Se pune un sfert de cremă între blaturi, iar în restul de cremă se pune 1 lingură de cacao şi se îmbracă tot în această cremă.
Deasupra se rade ciocolată.
Daca ti-a placut reteta noastra "REGINA REGINELOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 12 ouă
  • 440 gr. zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 gr. nucă măcinată
  • 1 lingură de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 300 gr. unt
  • ciocolată menaj
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Eu folosesc amândouă blaturile astea, dar la prăjituri diferite. Am să le combin şi eu aşa!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta "Martisor"