Retete celebre: Tarte Tatin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase),
  • 120 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g unt,
  • 100 g smantana.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g,
  • 125 g unt moale,
  • 1 ou,
  • 2 prize zahar pudra,
  • 1 priza sare.

Mod de preparare

Pregatiti aluatul: varsati faina cernuta pe planseta, adaugati zaharul si sarea si puneti la mijloc untul taiat bucatele. Amestecati ingredientele cu degetele, aducand mereu faina spre mijloc.

Cand untul s-a incorporat, adaugati oul si circa 2 linguri cu apa, pentru a obtine un aluat suplu.

Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si tineti-l o ora la frigider.

Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si taiati din nou fiecare sfert in doua.

Puneti untul intr-o forma rotunda de metal si lasati-l sa se topeasca la foc foarte mic.

Presarati jumatate din zahar, aranjati in forma - in cercuri concentrice - feliile de mar (de la margini spre centru) si presarati peste ele restul de zahar si zaharul vanilat (amestecate) si bucatele de unt.

Lasati merele sa fiarba incet 20 de minute, pana ce se caramelizeaza apoi puneti forma deoparte, pana ce se racesc complet.

Incingeti cuptorul la 180ş.

Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe planseta infainata in forma de cerc (grosimea 5 mm si diametrul mai mare decat al tavii), intepati-l din loc in loc cu o furculita si rulati-l pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma.

Puneti aluatul in tava in asa fel incat marginile lui sa depaseasca marginile formei, si apasati-l usor peste mere. Rupeti surplusul de aluat, faceti din el un sul, umeziti-l si puneti-l de jur imprejurul tartei. Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos.

Scoateti-o din tava si serviti-o fierbinte sau calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise