autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Retete celebre: Tarte Tatin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase), , 120 g zahar pudra, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt, , 100 g smantana., Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g, , 125 g unt moale, , 1 ou, , 2 prize zahar pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatiti aluatul: varsati faina cernuta pe planseta, adaugati zaharul si sarea si puneti la mijloc untul taiat bucatele. Amestecati ingredientele cu degetele, aducand mereu faina spre mijloc.
Cand untul s-a incorporat, adaugati oul si circa 2 linguri cu apa, pentru a obtine un aluat suplu.
Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si tineti-l o ora la frigider.
Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si taiati din nou fiecare sfert in doua.
Puneti untul intr-o forma rotunda de metal si lasati-l sa se topeasca la foc foarte mic.
Presarati jumatate din zahar, aranjati in forma - in cercuri concentrice - feliile de mar (de la margini spre centru) si presarati peste ele restul de zahar si zaharul vanilat (amestecate) si bucatele de unt.
Lasati merele sa fiarba incet 20 de minute, pana ce se caramelizeaza apoi puneti forma deoparte, pana ce se racesc complet.
Incingeti cuptorul la 180ş.
Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe planseta infainata in forma de cerc (grosimea 5 mm si diametrul mai mare decat al tavii), intepati-l din loc in loc cu o furculita si rulati-l pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma.
Puneti aluatul in tava in asa fel incat marginile lui sa depaseasca marginile formei, si apasati-l usor peste mere. Rupeti surplusul de aluat, faceti din el un sul, umeziti-l si puneti-l de jur imprejurul tartei. Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Scoateti-o din tava si serviti-o fierbinte sau calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retete celebre: Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste

12 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Choix a la creme

Choix a la creme

Preparare aluat choix a la creme: Puneti intr-o oala apa, untul, zaharul si sarea si lasati pe

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 100 g smantana.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 prize zahar pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Brownies Cappuccino