autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Retete celebre: Tarte Tatin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase), , 120 g zahar pudra, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt, , 100 g smantana., Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g, , 125 g unt moale, , 1 ou, , 2 prize zahar pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatiti aluatul: varsati faina cernuta pe planseta, adaugati zaharul si sarea si puneti la mijloc untul taiat bucatele. Amestecati ingredientele cu degetele, aducand mereu faina spre mijloc.
Cand untul s-a incorporat, adaugati oul si circa 2 linguri cu apa, pentru a obtine un aluat suplu.
Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si tineti-l o ora la frigider.
Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si taiati din nou fiecare sfert in doua.
Puneti untul intr-o forma rotunda de metal si lasati-l sa se topeasca la foc foarte mic.
Presarati jumatate din zahar, aranjati in forma - in cercuri concentrice - feliile de mar (de la margini spre centru) si presarati peste ele restul de zahar si zaharul vanilat (amestecate) si bucatele de unt.
Lasati merele sa fiarba incet 20 de minute, pana ce se caramelizeaza apoi puneti forma deoparte, pana ce se racesc complet.
Incingeti cuptorul la 180ş.
Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe planseta infainata in forma de cerc (grosimea 5 mm si diametrul mai mare decat al tavii), intepati-l din loc in loc cu o furculita si rulati-l pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma.
Puneti aluatul in tava in asa fel incat marginile lui sa depaseasca marginile formei, si apasati-l usor peste mere. Rupeti surplusul de aluat, faceti din el un sul, umeziti-l si puneti-l de jur imprejurul tartei. Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Scoateti-o din tava si serviti-o fierbinte sau calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retete celebre: Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 100 g smantana.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 prize zahar pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mac