autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Retete celebre: Tarte Tatin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase), , 120 g zahar pudra, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt, , 100 g smantana., Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g, , 125 g unt moale, , 1 ou, , 2 prize zahar pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatiti aluatul: varsati faina cernuta pe planseta, adaugati zaharul si sarea si puneti la mijloc untul taiat bucatele. Amestecati ingredientele cu degetele, aducand mereu faina spre mijloc.
Cand untul s-a incorporat, adaugati oul si circa 2 linguri cu apa, pentru a obtine un aluat suplu.
Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si tineti-l o ora la frigider.
Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si taiati din nou fiecare sfert in doua.
Puneti untul intr-o forma rotunda de metal si lasati-l sa se topeasca la foc foarte mic.
Presarati jumatate din zahar, aranjati in forma - in cercuri concentrice - feliile de mar (de la margini spre centru) si presarati peste ele restul de zahar si zaharul vanilat (amestecate) si bucatele de unt.
Lasati merele sa fiarba incet 20 de minute, pana ce se caramelizeaza apoi puneti forma deoparte, pana ce se racesc complet.
Incingeti cuptorul la 180ş.
Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe planseta infainata in forma de cerc (grosimea 5 mm si diametrul mai mare decat al tavii), intepati-l din loc in loc cu o furculita si rulati-l pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma.
Puneti aluatul in tava in asa fel incat marginile lui sa depaseasca marginile formei, si apasati-l usor peste mere. Rupeti surplusul de aluat, faceti din el un sul, umeziti-l si puneti-l de jur imprejurul tartei. Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Scoateti-o din tava si serviti-o fierbinte sau calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retete celebre: Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti decorati cu royal icing

Biscuiti decorati cu royal icing

aluat:Bate untul cu zaharul pana cand zaharul se dizolva, adaugam galbenusul, coaja de portocala

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri
Strudel de dovleac

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

42 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 36 %
389.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 100 g smantana.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 prize zahar pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe si branza de vaci