autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Retete celebre: Tarte Tatin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase), , 120 g zahar pudra, , 1 plic zahar vanilat, , 50 g unt, , 100 g smantana., Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g, , 125 g unt moale, , 1 ou, , 2 prize zahar pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pregatiti aluatul: varsati faina cernuta pe planseta, adaugati zaharul si sarea si puneti la mijloc untul taiat bucatele. Amestecati ingredientele cu degetele, aducand mereu faina spre mijloc.
Cand untul s-a incorporat, adaugati oul si circa 2 linguri cu apa, pentru a obtine un aluat suplu.
Faceti din aluat o bila, inveliti-l in folie de plastic si tineti-l o ora la frigider.
Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati semintele si taiati din nou fiecare sfert in doua.
Puneti untul intr-o forma rotunda de metal si lasati-l sa se topeasca la foc foarte mic.
Presarati jumatate din zahar, aranjati in forma - in cercuri concentrice - feliile de mar (de la margini spre centru) si presarati peste ele restul de zahar si zaharul vanilat (amestecate) si bucatele de unt.
Lasati merele sa fiarba incet 20 de minute, pana ce se caramelizeaza apoi puneti forma deoparte, pana ce se racesc complet.
Incingeti cuptorul la 180ş.
Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l pe planseta infainata in forma de cerc (grosimea 5 mm si diametrul mai mare decat al tavii), intepati-l din loc in loc cu o furculita si rulati-l pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma.
Puneti aluatul in tava in asa fel incat marginile lui sa depaseasca marginile formei, si apasati-l usor peste mere. Rupeti surplusul de aluat, faceti din el un sul, umeziti-l si puneti-l de jur imprejurul tartei. Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 30-35 de minute, pana ce se rumeneste frumos.
Scoateti-o din tava si serviti-o fierbinte sau calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retete celebre: Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg mere (nu fainoase)
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 100 g smantana.
  • Pentru aluat: 250 g faina + inca 50 g
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 prize zahar pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite dulci