autor:

Maria Namoloiu

» » Prajituri

RIGO JANCSI - o reteta cu poveste

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 02 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 02 iunie 2007

Ingrediente
Blat, 3 oua mari separate, 60g zahar, 60g faina, 20g/2 linguri cacao, , Crema, 100g ciocolata bucati (amaruie), 400ml frisca, 50g zahar, , Glazura, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 linguri zahar, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

85 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.
2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).

Crema
1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).
2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste - eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.

Glazura
1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata
1/2 lingura ulei
Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)

Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "RIGO JANCSI - o reteta cu poveste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură acoperiș

Prăjitură acoperiș

Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia

5 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Chec pufos-reteta mamei mele

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

48 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adela , 01 februarie 2017

    Pt cei care se indoiesc de originalitatea retetei: Sotul meu este ungur si el stie reteta la fel de la bunica lui, asa ca cred ca e suficient de originala reteta doamnei. Maine o sa facem si noi prajitura. Multumim ca ne-ati reamintit de ea!

  • Ita_Ciorecan Seracovan

    Ita_Ciorecan Seracovan (Maestru bucatar) , 14 decembrie 2013

    blatul trebuie facut dupa reteta...crema ramane la alegerea noastra...sant foarte multe variante,,,toate delicioase...

  • Fara foto

    Ciuca Adriana , 19 septembrie 2013

    o alta alternativa a cremei ar fi ca sa topim ciocolata cu toata frisca si dupa ce se raceste sa o mixam....sau folosim direct crema de prajituri de la dr.Oetker care e identica si asa scurtam muuult din timp.....asa am facut-o eu si credeti-ma , iese delicioasa

    • Fara foto

      Laura Zamfirescu , 19 septembrie 2013

      o alta alternativa a cremei ar fi ca sa topim ciocolata cu toata frisca si dupa ce se raceste sa o mixam....sau folosim direct crema de prajituri de la dr.Oetker care e identica si asa scurtam muuult din timp.....asa am facut-o eu si credeti-ma , iese delicioasa

    • Fara foto

      Eugenia Bogdan , 19 septembrie 2013

      simplu si delicios!!!

    • Fara foto

      Petric Sorina , 19 septembrie 2013

      mai da ce bine arata, sa mi gab piciorul daca nu o fac si eu!!

    • Fara foto

      Paula Odina , 19 septembrie 2013

      arata bine...

    • Fara foto

      Sorin Chiarascu , 19 septembrie 2013

      arata bine.........ce pofta am......!

    • Fara foto

      Elena Tudorache , 18 septembrie 2013

      o alta alternativa a cremei ar fi ca sa topim ciocolata cu toata frisca si dupa ce se raceste sa o mixam....sau folosim direct crema de prajituri de la dr.Oetker care e identica si asa scurtam muuult din timp.....asa am facut-o eu si credeti-ma , iese delicioasa

    • Fara foto

      Mariana Nitu , 18 septembrie 2013

      CRED CA E FFF.DELICIOASA .......O SA INCERC SA O FAC ....

    • Maria Namoloiu

      Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Si pentru cele/cei care se indoiesc ca e reteta originala, le/ii invit sa dea un google image search cu rigo jancsi recept (adica direct pe ungureste) si o sa vedeti ca 90% din poze arata ca a mea. Ca in Romania sunt alte prajituri cu aceasta denumire... asta e o alta poveste :)

    • Maria Namoloiu

      Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Iaca povestea aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Rigó_Jancsi

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

      si povestea?...

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      Ppare super O s-o incerc, nu are multe ingrediente pentru frumusetea asta.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      E nevoie de indemanare.Dupa ingrediente, e SUPER!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

      ce pofta mie...yami yami!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Merita incercata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte buna.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      pare o prajitura f.buna...deosebita...o sa o incerc neaparat...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mona prajitura ta este minunata ! Eu am o reteta mult mai simpla : Se bat bine 5 albusuri, spuma. Galbenusurile se freaca cu 250 g zahar pina se face spuma ! Se adauga 10-12 linguri lapte, 2 lingurite cacao, un praf de copt, albusurile spuma, nuca prajita sau stafide .Se pune hirtie de copt intr-o tava si se baga la cuptor ! Dupa ce e gata se lasa la racit si apoi se taie blatul in doua pe orizontal si se pune urmatoarea crema , intr-e foi: un pachet de unt se freaca , impreuna cu 200 g zahar si apoi se adauga o budinca fiarta, racita( caramel, de ciocolata) Peste cea de-a doua foaie se pune o glazura din 3 linguri apa, 3 lingurite cacao, 3 linguri zahar si 50 g unt... Dar sti tu cum e...fiecare gospodina cu reteta ei !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Hmm,ce bunatate....

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Am salvat reteta ! Mie imi place indiferent de origine sau de modificari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Cred ca sunt grozave.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Pare tare delicioasa...

    • Fara foto

      Ica , 07 mai 2009

      Reteta este de fapt cu piscoturi si crema de vanilie.Aceasta este de origine ungureasca.

    • Fara foto

      fentaur (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      E super prajitura care te face sa uiti totul, sunt mii de retete cu ea dar, fiecare e buna.

    • Fara foto

      alida , 26 noiembrie 2008

      Nu prea seamana cu reteta originala, imi pare rau ! Pe vremuri se facea fara frisca, ciocolata, etc.

    • Ildiko Maria Molnos

      Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008

      Cred ca reteta mea e pentru portie dubla fiindca este cu sapte oua. Oricum poza este de la nunta cumnatului care a avut aceasta prajitura ca tortul miresei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

85 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua mari separate
  • 60g zahar
  • 60g faina
  • 20g/2 linguri cacao
  • Crema
  • 100g ciocolata bucati (amaruie)
  • 400ml frisca
  • 50g zahar
  • Glazura
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Adela

Pt cei care se indoiesc de originalitatea retetei: Sotul meu este ungur si el stie reteta la fel de la bunica lui, asa ca cred ca e suficient de originala reteta doamnei. Maine o sa facem si noi prajitura. Multumim ca ne-ati reamintit de ea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu inghetata de ciocolata