Ingrediente
Blat, 3 oua mari separate, 60g zahar, 60g faina, 20g/2 linguri cacao, , Crema, 100g ciocolata bucati (amaruie), 400ml frisca, 50g zahar, , Glazura, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 linguri zahar, 50g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
88 voturi
Mod de preparare
1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se amesteca faina si cacaoa si se adauga usor compozitiei.
2. Se pune hartie de copt/se tapeteaza in tava, se pune blatul si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C (foc mic) 15-20 minute pana ce blatul revine in sus daca e apasat la mijloc. Se lasa 5 minute sa se raceasca. (Atentie! Va fi subtirel).
Crema
1. Ciocolata se topeste pe bain-marie cu 100-150 ml frisca. Restul de frisca se bate spuma cu zaharul si apoi se pune la frigi. Cand ciocolata e topita, se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e rece, se incorporeaza in frisca batuta (cu mixerul).
2. Blatul se taie in doua. Pe o bucata se pune crema si se lasa in frigider pana se intareste - eventual, peste noapte. Restul de blat se lasa afara.
Glazura
1. Zaharul, cacaoa si apa se fierb. Cand toate s-au topit si au dat cateva clocote, se adauga untul. Se amesteca bine si se toarna si intinde pe al doilea blat. Cand glazura s-a intarit si racit, blatul se pune peste prajitura si se baga inapoi in frigider. (Glazura originala era asa: 50g ciocolata
1/2 lingura ulei
Ciocolata si uleiul se topesc pe bain-marie pana ciocolata e fina. Glazura se toarna si se intinde pe a doua bucata de blat.)
Se taie cu cutitul muiat in apa fierbinte si se serveste.
Laura Zamfirescu , 19 septembrie 2013
o alta alternativa a cremei ar fi ca sa topim ciocolata cu toata frisca si dupa ce se raceste sa o mixam....sau folosim direct crema de prajituri de la dr.Oetker care e identica si asa scurtam muuult din timp.....asa am facut-o eu si credeti-ma , iese delicioasa
Eugenia Bogdan , 19 septembrie 2013
simplu si delicios!!!
Petric Sorina , 19 septembrie 2013
mai da ce bine arata, sa mi gab piciorul daca nu o fac si eu!!
Paula Odina , 19 septembrie 2013
arata bine...
Sorin Chiarascu , 19 septembrie 2013
arata bine.........ce pofta am......!
Elena Tudorache , 18 septembrie 2013
o alta alternativa a cremei ar fi ca sa topim ciocolata cu toata frisca si dupa ce se raceste sa o mixam....sau folosim direct crema de prajituri de la dr.Oetker care e identica si asa scurtam muuult din timp.....asa am facut-o eu si credeti-ma , iese delicioasa
Mariana Nitu , 18 septembrie 2013
CRED CA E FFF.DELICIOASA .......O SA INCERC SA O FAC ....
Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
Si pentru cele/cei care se indoiesc ca e reteta originala, le/ii invit sa dea un google image search cu rigo jancsi recept (adica direct pe ungureste) si o sa vedeti ca 90% din poze arata ca a mea. Ca in Romania sunt alte prajituri cu aceasta denumire... asta e o alta poveste :)
Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012
Iaca povestea aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Rigó_Jancsi
mira (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012
si povestea?...
Lucica (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012
Ppare super O s-o incerc, nu are multe ingrediente pentru frumusetea asta.
Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 24 martie 2011
E nevoie de indemanare.Dupa ingrediente, e SUPER!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011
ce pofta mie...yami yami!
constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010
Merita incercata !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010
Foarte buna.
emadina (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
pare o prajitura f.buna...deosebita...o sa o incerc neaparat...
Sidy (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Mona prajitura ta este minunata ! Eu am o reteta mult mai simpla : Se bat bine 5 albusuri, spuma. Galbenusurile se freaca cu 250 g zahar pina se face spuma ! Se adauga 10-12 linguri lapte, 2 lingurite cacao, un praf de copt, albusurile spuma, nuca prajita sau stafide .Se pune hirtie de copt intr-o tava si se baga la cuptor ! Dupa ce e gata se lasa la racit si apoi se taie blatul in doua pe orizontal si se pune urmatoarea crema , intr-e foi: un pachet de unt se freaca , impreuna cu 200 g zahar si apoi se adauga o budinca fiarta, racita( caramel, de ciocolata) Peste cea de-a doua foaie se pune o glazura din 3 linguri apa, 3 lingurite cacao, 3 linguri zahar si 50 g unt... Dar sti tu cum e...fiecare gospodina cu reteta ei !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010
Hmm,ce bunatate....
cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Am salvat reteta ! Mie imi place indiferent de origine sau de modificari !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Cred ca sunt grozave.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009
Delicioasa
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Pare tare delicioasa...
Ica , 07 mai 2009
Reteta este de fapt cu piscoturi si crema de vanilie.Aceasta este de origine ungureasca.
fentaur (Chef de cuisine) , 26 martie 2009
E super prajitura care te face sa uiti totul, sunt mii de retete cu ea dar, fiecare e buna.
alida , 26 noiembrie 2008
Nu prea seamana cu reteta originala, imi pare rau ! Pe vremuri se facea fara frisca, ciocolata, etc.
Ildiko Maria Molnos (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008
Cred ca reteta mea e pentru portie dubla fiindca este cu sapte oua. Oricum poza este de la nunta cumnatului care a avut aceasta prajitura ca tortul miresei.