autor:

delicious flavours

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Rigo Jancsi :)

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , -4 oua x 2, -4 linguri de zahar x 2, -3 linguri de faina x 2, -1 lingura mare cacao x 2, -½ praf de copt x 2, Ingrediente pentru crema:, , -500 ml frisca, -1 foaie gelatina, -2 linguri esenta rom, -3 linguri cacao, -100 gr zahar pudra, Pentru glazura:, , -50 ml frisca, -150 gr ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Legat de aceasta prajitura o sa va spun si o poveste foarte scurta :P
In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie...

Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.
La fel vom proceda si cu al doilea blat.

Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.
Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.
Cand portionam este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigo Jancsi :)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
RIGO JANCSI - o reteta cu poveste

RIGO JANCSI - o reteta cu poveste

Blat 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza

85 voturi    29 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prima data se prepara crema. Se pune la fiert la bain-marie, dupa fierbere se adauga cicolata rupta

26 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Salasan Claudia , 23 mai 2014

    superrrrrrrrr

  • Fara foto

    Feliana Gasparel , 30 octombrie 2013

    blaturile nu se insiropeaza?

  • Fara foto

    Geza Szilveszter , 14 octombrie 2013

    SUPER

    • Fara foto

      Cristina Gya , 07 octombrie 2013

      suppppppp

    • Fara foto

      ALINA , 27 iulie 2013

      ESTE DELICIOASA AM FACUT-O SI EU!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua x 2
  • -4 linguri de zahar x 2
  • -3 linguri de faina x 2
  • -1 lingura mare cacao x 2
  • -½ praf de copt x 2
  • Ingrediente pentru crema:
  • -500 ml frisca
  • -1 foaie gelatina
  • -2 linguri esenta rom
  • -3 linguri cacao
  • -100 gr zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • -50 ml frisca
  • -150 gr ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

ALINA

ESTE DELICIOASA AM FACUT-O SI EU!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata