RISOTTO ALB CU PESTO

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O mina de seminte de pin
  • ½ catei de usturoi
  • Sare marina
  • Piper negru proaspat macinat
  • O mina buna de parmezan proaspat ras
  • Frunze tocate de la 3 maini bune de busuioc proaspat
  • Ulei extravirgin
  • Risotto alb

Mod de preparare

Mai întii preparati sosul pesto. Puneti semintele de pin întnr-o tava si tineti -le sub

gratarul de la cuptor circa 1 minut - nu mai mult - ca sa se încalzeasca, dar fara

a se rumeni. Astfel vor capata o aroma mai placuta. Zdrobiti usturoiul cu putina

sare si cu frunzele de busuiuc. într-un mojar sau in robotul de bucattlrie. Mai

adaugati niste usturoi, daca doriti, dar eu ma multumesc cu o jumatate de citel.

Puneti piureul intr-un bol, apoi zdrobiti semintele de pin si adaugati-le la busuioc.

Adaugati jumatate din parmezan, amestecati usor si turnati niste ulei de masline

gust, apoi adaugati cea mai mare parte din brinza ramasa. Mai turnati niste ulei si

gustati din nou. Adaugati brinza sau ulei pâna când sunteti multumit de gust si

consistenta.

Preparati risotto bianco. la sfârsitul etapei a patra, repartizati-l în farfurii si decorati-l

cu cite o portie de pesto. Arata foarte bine daca îl presarati cu citeva seminte

de pin, parmezan ras si frunzulite de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise