RISOTTO ALB CU PESTO

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O mina de seminte de pin
  • ½ catei de usturoi
  • Sare marina
  • Piper negru proaspat macinat
  • O mina buna de parmezan proaspat ras
  • Frunze tocate de la 3 maini bune de busuioc proaspat
  • Ulei extravirgin
  • Risotto alb

Mod de preparare

Mai întii preparati sosul pesto. Puneti semintele de pin întnr-o tava si tineti -le sub

gratarul de la cuptor circa 1 minut - nu mai mult - ca sa se încalzeasca, dar fara

a se rumeni. Astfel vor capata o aroma mai placuta. Zdrobiti usturoiul cu putina

sare si cu frunzele de busuiuc. într-un mojar sau in robotul de bucattlrie. Mai

adaugati niste usturoi, daca doriti, dar eu ma multumesc cu o jumatate de citel.

Puneti piureul intr-un bol, apoi zdrobiti semintele de pin si adaugati-le la busuioc.

Adaugati jumatate din parmezan, amestecati usor si turnati niste ulei de masline

gust, apoi adaugati cea mai mare parte din brinza ramasa. Mai turnati niste ulei si

gustati din nou. Adaugati brinza sau ulei pâna când sunteti multumit de gust si

consistenta.

Preparati risotto bianco. la sfârsitul etapei a patra, repartizati-l în farfurii si decorati-l

cu cite o portie de pesto. Arata foarte bine daca îl presarati cu citeva seminte

de pin, parmezan ras si frunzulite de busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise