autor:

Fara foto

» » Aperitive

Risotto cu anghinare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
6 anghinare mici, Coaja si zeama de la o lamaie, Risotto bianco, Sare marina si piper negru praospat macinat, Frunze de la legatura mica de menta proaspata, Ulei de masline, Parmezn proaspat ras

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati anghinarwea pina la frunzele de culoare deschisa, apoi taiati-l in 2 si scoatieti partile paroase cu o lingutita.. Cufundati anghinarele in apa. cu jumstate din zeama de lamaie, punind deasupra un capac greu sau o farfurie rezistenta la caldura, casa nu se ridice la suprafata si sa nu se decoloreze. Incepeti sa preparati rissotto bianco, iar cind ajungeti la etapa 3 , adaugati 6 din jumaatea de anghinarein supa in care fierbe.Continuati sa fierbeti rissotto, adaugind
Supa polonic cu polonic, pina cind orezul este pe jumatate fiert. Taiati anghinarele ramase in feelii foarte subtiri adaund risotto. Continuati sa adaugati supa. In etapa a patra. cind orczuI este fiert sii adauugati untul si parmezanul, turnati
si zeama de 1amaie ramasa. Luati oala de pe foc si potriviti de sare si piper.
Scoateti anginarele fiertc din oala cu supa si amestecati-le cu cea mai mare parte
din coaja de lamaie, frunzele de menta rupte bucatele si putin ulei de masline.
Puneti risotto pc 4 farfurii si asczati deasupra jumatatile de anghinare preparate. Stropiti cu sosul ramas in castron si serviti risotto presarat cu parmezan si restul de coaja de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu anghinare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec Aperitiv

Chec Aperitiv

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chiftele de vinete

Chiftele de vinete

Vinetele coapte, scurse de zeama le toci marunt impreuna cu painea inmuiata o clipa in apa rece si

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 anghinare mici
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • Risotto bianco
  • Sare marina si piper negru praospat macinat
  • Frunze de la legatura mica de menta proaspata
  • Ulei de masline
  • Parmezn proaspat ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Iahnie de năut cu ciuperci