autor:

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu fructe de mare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
1,5 l apa, 2 morcovi mic, taiti, 3 rosii, O foaie de dafin, O legatura mica de patrunjel proaspat, 1 fir intreg, restul frunzeleor tocate marunt, 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi, Risotto bianco, ½ bulb de fenic, O lingurita seminte de fenic, 1 praf de ardei iute uscat, 1 praf de sofran, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti apa într-o oala mare, împreuna cu morcovii, rosiile, foaia de dafin si firul
întreg de patrunjel. apoi aduceti la fierbere si adaugati pestele întreg (fara scoici).
Fierbeti la foc mic 10 minute, apoi scoateti fiecare bucata de peste din oala si
desfaceti carnea de pe oase. (Daca aveti un cap de cod, Încercati sa îndepartati falciIe,
fiindca sunt partea cea mai buna!) Puneti carnea deoparte, pe o farfurie; oasele
puneti-le din nou în supa sa mai fiarba maximum 15 minute, luând spuma ele la
suprafata. Intre timp, Începeti sa preparati risotlo bianco, adaugind in tigaie
feniculul, semintele de fenicul, ardeiul iute si sofranul
Strecurati supa intr-o alta oala si aruncati legumele si oasele. Adaugati la risotto cea
mai mare parte din supa de peste, pastrând putin pentru final, iar când orezule
aproape gata, spre sfârsitul etapei a treia, adaugati carnea ele peste si scoici le. Dupa
3-4 minute, scoicile se deschid (aruncati-le pe cele care ramân închise); apoi luati
oala de pe foc.
Deoarece in risotto nu trebuie sa amestecati brânza cu peste, nu vom pune parmezan.
În etapa a patra, cind adaugati untul, potriviti de sare si piper, turnati putin
ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. La servire, repartizati risotto in
farfurii si turnati deasupra supa ramasa. Mai stropiti cu niste ulei de masline extravirgin,
presarati cu patrunjelul ramas si cu frunzele ele fenicul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 2 morcovi mic
  • taiti
  • 3 rosii
  • O foaie de dafin
  • O legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 fir intreg
  • restul frunzeleor tocate marunt
  • 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi
  • Risotto bianco
  • ½ bulb de fenic
  • O lingurita seminte de fenic
  • 1 praf de ardei iute uscat
  • 1 praf de sofran
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc (cu orez)