autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu fructe de mare

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
1,5 l apa, 2 morcovi mic, taiti, 3 rosii, O foaie de dafin, O legatura mica de patrunjel proaspat, 1 fir intreg, restul frunzeleor tocate marunt, 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi, Risotto bianco, ½ bulb de fenic, O lingurita seminte de fenic, 1 praf de ardei iute uscat, 1 praf de sofran, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti apa într-o oala mare, împreuna cu morcovii, rosiile, foaia de dafin si firul
întreg de patrunjel. apoi aduceti la fierbere si adaugati pestele întreg (fara scoici).
Fierbeti la foc mic 10 minute, apoi scoateti fiecare bucata de peste din oala si
desfaceti carnea de pe oase. (Daca aveti un cap de cod, Încercati sa îndepartati falciIe,
fiindca sunt partea cea mai buna!) Puneti carnea deoparte, pe o farfurie; oasele
puneti-le din nou în supa sa mai fiarba maximum 15 minute, luând spuma ele la
suprafata. Intre timp, Începeti sa preparati risotlo bianco, adaugind in tigaie
feniculul, semintele de fenicul, ardeiul iute si sofranul
Strecurati supa intr-o alta oala si aruncati legumele si oasele. Adaugati la risotto cea
mai mare parte din supa de peste, pastrând putin pentru final, iar când orezule
aproape gata, spre sfârsitul etapei a treia, adaugati carnea ele peste si scoici le. Dupa
3-4 minute, scoicile se deschid (aruncati-le pe cele care ramân închise); apoi luati
oala de pe foc.
Deoarece in risotto nu trebuie sa amestecati brânza cu peste, nu vom pune parmezan.
În etapa a patra, cind adaugati untul, potriviti de sare si piper, turnati putin
ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. La servire, repartizati risotto in
farfurii si turnati deasupra supa ramasa. Mai stropiti cu niste ulei de masline extravirgin,
presarati cu patrunjelul ramas si cu frunzele ele fenicul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii surpriza, in vas de lut

Rosii surpriza, in vas de lut

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet

37 voturi    26 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gustoasa

Conopida gustoasa

In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue,

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 2 morcovi mic
  • taiti
  • 3 rosii
  • O foaie de dafin
  • O legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 fir intreg
  • restul frunzeleor tocate marunt
  • 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi
  • Risotto bianco
  • ½ bulb de fenic
  • O lingurita seminte de fenic
  • 1 praf de ardei iute uscat
  • 1 praf de sofran
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de spanac