autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Risotto cu legume

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
100 g mazare congelata, 5-6 ciuperci champignon proaspate, feliate, 1 morcov mare, taiat cubulete, 600 ml fond de pui, sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat), 2 linguri de unt, 1/2 lamaie, sucul si coaja rasa de la, 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti, 2 lingurite de curry, 1 ceapa mica, tocata marunt, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 200 g orez pentru risotto de la Riso Scotti, 120 ml vin alb, sec, sare, piper negru, proaspat macinat, 60 g branza Parmesan, rasa, frunze proaspete de marar, pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special, cu bob scurt, iar textura corecta a preparatului este una cremoasa si matasoasa, boabele de orez ramanand totusi separate si putin al dente.

Se pun feliile de ciuperci intr-un castron, se sareaza, se pipereaza din belsug si se presara cu curry. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat pana ii vine randul la gatit.

Se incinge fondul intr-o oala. Intr-o tigaie mare, se incinge jumatate din ulei impreuna cu untul; se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic, circa 5 minute, fara sa se coloreze. Cand vegetalele sunt moi, se adauga orez si se mareste flacara.

Orezul va incepe sa se prajeasca putin, asa ca trebuie amestecat continuu. Dupa 1 minut va fi putin translucid. Atunci se adauga vinul si se amesteca in continuare, pana ce lichidul este aproape absorbit.

Odata ce vinul a fost absorbit de orez, se adauga un polonic cu fond. Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba molcom, amestecand continuu. Se tot adauga polonice cu bulion, pe masura ce cantitatea de lichid anterioara a fost absorbita, amestecand pentru ca amidonul sa iasa din boabele de orez. Acest proces va dura cam 15-20 de minute.

Intre timp, se incinge intr-o tigaie restul de ulei. Se adauga ciupercile si morcovii si se soteaza la foc iute, amestecand ocazional timp de 3-4 minute, sau pana ce sunt facute si rumenite uniform. La sfarsit se adauga coaja si sucul de lamaie.

Separat se fierbe mazarea 5-6 minute, sau pana ce este frageda.

Cand se adauga ultima transa de bulion, se adauga si ciupercile, mazarea si morcovii; se amesteca bine 1 minut, ca sa se incinga. Cand boabele de orez sunt fragede se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt, si branza Parmesan. Se amesteca bine, apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa stea 2-3 minute. Aceasta etapa este foarte importanta, caci permite orezului sa capete textura cremoasa si suculenta.

Se serveste risotto-ul imediat, cat timp isi pastreaza textura corecta, presarat, eventual, cu putina branza Parmesan, proaspat rasa, si decorat cu marar proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g mazare congelata
  • 5-6 ciuperci champignon proaspate
  • feliate
  • 1 morcov mare
  • taiat cubulete
  • 600 ml fond de pui
  • sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lamaie
  • sucul si coaja rasa de la
  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 2 lingurite de curry
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 200 g orez pentru risotto de la Riso Scotti
  • 120 ml vin alb
  • sec
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 60 g branza Parmesan
  • rasa
  • frunze proaspete de marar
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Piri Piri e Canela

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Absolut delicios:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Dovlecei umpluti cu branza