autor:

Gabrielaolteanu

» » Retete de post

Risotto cu sofran si calcan

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 iunie 2012

Ingrediente
1-1.5 l supa de legume (eu mai fac rar si din cuburi...dar fff rar ca au prea multa sare), 1 cup risotto ( sunt masurile acelea de diferite dimensiuni), 1 ceapa mica, sofran (plicul pe care l-am folosit are 0.12g...am folosit jumatate), 1 lingurita de unt, 2 linguri de parmesan ras, 50 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

In primul rand preparam supa. Cand aceasta este aproape gata ne pregatim de risotto.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei de masline sau unt. Adaugam orezul si amestecam pentru un minut.
Peste orez si ceapa adaugam vinul si lasam sa scada putin. Cand acesta a scazut, incepem sa adaugam supa putin cate putin. La primul polonic de supa am adaugat si sofranul. Eu nu pun mai mult de un polonic, dar aproape tot timpul pregatesc maxim doua portii intr-o tigaie potrivita ca dimesiuni.
Va mai spuneam, ca secretul unui risotto cremos este adaugarea supei putin cate putin. Cand cea din urma a scazut, adaugam urmatoarea tura de supa. Si tot asa pana orezul este gatit pe gustul fiecaruia (mai facut sau mai all dente). Mie nu-mi place foarte bine facut si dureaza in general maximum 20 de minute (fara prepararea supei).

Cand risotto este gata, il luam deoparte si adaugam untul si parmesanul ras. Mai invartim putin pana se incorporeaza toate si servim.
Calcanul l-am pregatit separat. L-am curatat si facut file, apoi l-am prajit in putin ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sofran si calcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica de linte cu morcovi

Mancarica de linte cu morcovi

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece. Se încălzește

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post
Prajitura duo cu gem de prune

Prajitura duo cu gem de prune

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1-1.5 l supa de legume (eu mai fac rar si din cuburi...dar fff rar ca au prea multa sare)
  • 1 cup risotto ( sunt masurile acelea de diferite dimensiuni)
  • 1 ceapa mica
  • sofran (plicul pe care l-am folosit are 0.12g...am folosit jumatate)
  • 1 lingurita de unt
  • 2 linguri de parmesan ras
  • 50 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Briose de post cu fructe si scortisoara