autor:

Gabrielaolteanu

» » Retete de post

Risotto cu sofran si calcan

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 iunie 2012

Ingrediente
1-1.5 l supa de legume (eu mai fac rar si din cuburi...dar fff rar ca au prea multa sare), 1 cup risotto ( sunt masurile acelea de diferite dimensiuni), 1 ceapa mica, sofran (plicul pe care l-am folosit are 0.12g...am folosit jumatate), 1 lingurita de unt, 2 linguri de parmesan ras, 50 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

In primul rand preparam supa. Cand aceasta este aproape gata ne pregatim de risotto.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei de masline sau unt. Adaugam orezul si amestecam pentru un minut.
Peste orez si ceapa adaugam vinul si lasam sa scada putin. Cand acesta a scazut, incepem sa adaugam supa putin cate putin. La primul polonic de supa am adaugat si sofranul. Eu nu pun mai mult de un polonic, dar aproape tot timpul pregatesc maxim doua portii intr-o tigaie potrivita ca dimesiuni.
Va mai spuneam, ca secretul unui risotto cremos este adaugarea supei putin cate putin. Cand cea din urma a scazut, adaugam urmatoarea tura de supa. Si tot asa pana orezul este gatit pe gustul fiecaruia (mai facut sau mai all dente). Mie nu-mi place foarte bine facut si dureaza in general maximum 20 de minute (fara prepararea supei).

Cand risotto este gata, il luam deoparte si adaugam untul si parmesanul ras. Mai invartim putin pana se incorporeaza toate si servim.
Calcanul l-am pregatit separat. L-am curatat si facut file, apoi l-am prajit in putin ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sofran si calcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta cu gem de gutui

Placinta cu gem de gutui

Se formeaza coca din faina, drojdie, apa si ulei, sare. Puteti sa nu faceti maia, pur si simplu formati

9 voturi    9 comentarii
40 min
Retete de post
Ardei iute in otet

Ardei iute in otet

Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati. Printre ei se pun catei de

55 voturi    6 comentarii
25 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1-1.5 l supa de legume (eu mai fac rar si din cuburi...dar fff rar ca au prea multa sare)
  • 1 cup risotto ( sunt masurile acelea de diferite dimensiuni)
  • 1 ceapa mica
  • sofran (plicul pe care l-am folosit are 0.12g...am folosit jumatate)
  • 1 lingurita de unt
  • 2 linguri de parmesan ras
  • 50 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)