autor:

Maya

» » Retete vegetariene

Risotto cu vin alb

Autor: Maya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
350 g orez, 1 ceapa, parmezan sau cascaval ras, 1 cana vin alb, 50 g unt, sare, piper, rozmarin, busuioc, patrunjel (de preferat proaspat)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Taiati ceapa cubulete si caliti-o in ulei de masline, pana aceasta prinde o culoare transparenta.
2. Adaugati orezul, rumeniti-l putin, dupa care adaugati apa fierbinte cat sa il acopere. Adaugati sare si piper si lasati-l la fiert.
3. Cand orezul este aproape gata, adaugati vinul, rozmarin si busuioc si lasati la foc pana orezul absoarbe vinul.
4. Cand orezul e gata, stingeti focul, adaugati parmezanul (sau cascavalul) si patrunjelul, amestecati si e gata.
TIP: Puteti sa il serviti cu un cotlet de porc bine condimentat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Dumitru Craciun , 22 decembrie 2014

    cu tip de orez iese mai bine ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Maya

    Maya (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Foarte bun!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Imi place si mie rizoto....arata de zile mari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Bine ai venit in marea familie a gustosilor ! Foarte bun rizoto, imi place ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 g orez
  • 1 ceapa
  • parmezan sau cascaval ras
  • 1 cana vin alb
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • patrunjel (de preferat proaspat)

Raporteaza reteta

Retete
de Maya
Friptura de porc cu mere la cuptor

Friptura de porc cu mere la cuptor

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade. 1. pregatiti o tava de marime medie pe care o

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Ghiveci de legume