autor:

Maya

» » Retete vegetariene

Risotto cu vin alb

Autor: Maya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
350 g orez, 1 ceapa, parmezan sau cascaval ras, 1 cana vin alb, 50 g unt, sare, piper, rozmarin, busuioc, patrunjel (de preferat proaspat)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Taiati ceapa cubulete si caliti-o in ulei de masline, pana aceasta prinde o culoare transparenta.
2. Adaugati orezul, rumeniti-l putin, dupa care adaugati apa fierbinte cat sa il acopere. Adaugati sare si piper si lasati-l la fiert.
3. Cand orezul este aproape gata, adaugati vinul, rozmarin si busuioc si lasati la foc pana orezul absoarbe vinul.
4. Cand orezul e gata, stingeti focul, adaugati parmezanul (sau cascavalul) si patrunjelul, amestecati si e gata.
TIP: Puteti sa il serviti cu un cotlet de porc bine condimentat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
vinete umplute

vinete umplute

Vinetele le spalam,le taiem in doua,pe lung si le scoatem miezul.Astfel curatate,le punem sa se scurga,cu

5 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Prajitura cu nuca si dovleac

Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura. Nuca

19 voturi    8 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 22 decembrie 2014

    cu tip de orez iese mai bine ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    O bunatate...

  • Maya

    Maya (Chef de cuisine) , 29 august 2012

    Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Foarte bun!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Imi place si mie rizoto....arata de zile mari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Bine ai venit in marea familie a gustosilor ! Foarte bun rizoto, imi place ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Maya
Friptura de porc cu mere la cuptor

Friptura de porc cu mere la cuptor

Inainte de toate incalziti cuptorul la 180 grade. 1. pregatiti o tava de marime medie pe care o

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Dulce cu susan