autor:

Fara foto

» » Prajituri

ROATA CARULUI

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
4 ouă, 210 gr. zahăr praf, 200 gr. zahăr, 180 gr. nuci măcinate, 1 lingură pesmet, 100 gr. unt, 3-4 linguri de cacao, nucă măcinată pentru tăvălit, ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bat 4 albuşuri spumă, se adaugă 210 gr. zahăr praf, se bate până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă 180 gr. nuci măcinate şi 1 lingură de pesmet. Sr unge tava şi se tapetează cu făină, se formează rondele din aluatul de albuşuri cu linguriţa. Se pun în tavă rondelele distanţate pentru că se lăţesc la copt. Se dau la cuptor cca 10-12 minute.
Se face o cremă din 200 gr. zahăr care se freacă cu 4 gălbenuşuri, apoi se adaugă 100 gr. unt frecat spumos şi 3-4 linguri de cacao.
Se umplu (se lipesc) cu cremă câte două bezele şi se tăvălesc numai marginile (la mijloc unde sunt umplute cu cremă) de jur împrejur prin nucă măcinată.
Daca ti-a placut reteta noastra "ROATA CARULUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trandafiri cu mar

Trandafiri cu mar

Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu fructe de sezon

Prajitura cu fructe de sezon

Intr-o tigaie de teflon punem untul sa se topeasca, adaugam zahar si suc de lamaie si amestecam putin

26 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 210 gr. zahăr praf
  • 200 gr. zahăr
  • 180 gr. nuci măcinate
  • 1 lingură pesmet
  • 100 gr. unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • nucă măcinată pentru tăvălit
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuci si crema de cafea