autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Rochite de ciocolata

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2016

Ingrediente
Pentru fursecuri:, 2 galbenusuri + 1 albus, 3 linguri de zahar, 2 linguri (pline) de faina, 4 linguri ulei, un varf lingurita sare, jumatate de lingurita praf de copt, , Pentru crema de whisky:, 120 g unt, 2 lingurite cacao, 1 lingurita cafea, 4 linguri zahar, 1-2 linguri whisky (sau alta tarie), , Pentru bezele:, 2 albusuri, un varf lingurita sare, 4 linguri de zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita de faina, , Pentru rochite si bomboane:, 100 g ciocolata alba, 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata neagra, , In plus:, 100 ml frisca lichida, Coaja de portocala si de lamaie, Stafide.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta e versiunea mea culinara pentru rochite. Au trei straturi de ciocolata: alba, cu lapte si neagra; sunt umplute cu fursec si crema de whisky, iar la baza au bezea si frisca. Deasupra am asezat cate o bomboana, facuta tot in casa.

Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata:
Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru briose, mascote sau alte prajituri. Le lasam un pic deoparte, sa se usuce ciocolata (sa nu mai curga si sa se intareasca un pic).
Restul de ciocolata se toarna intr-o alta forma de silicon, din cea pentru bomboane, forma folosita de mine are tot felul de modele pentru bomboane: trandafiri, margarete si flori de cires. O puteti vedea in poza.

Pasul 2: topim ciocolata cu lapte la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata cu lapte. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, creand astfel bomboane cu ciocolata in multe culori.

Pasul 3: topim ciocolata neagra la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata neagra. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, dar pastram in vas putina ciocolata pentru decorul final.
Dam rochitele de ciocolata la frigider.


Mai departe, pregatim fursecurile si bezelele:
se separa ouale si se bat spuma cele doua albusuri plus inca un albus cu un praf de sare, se adauga treptat 4 linguri de zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, o lingurita de faina. Am batut bine pana s-a facut bezea.
Din aceasta compozitie, am turnat intr-un castronel si am dat deoparte pentru a face mai tarziu bezelele.
Astfel, in vas mi-a ramas foarte putina bezea peste care am turnat galbenusurile, cele 3 linguri de zahar, uleiul, 2 linguri de faina, praful de copt si am amestecat bine. Se obtine o compozitie subtire, aerata. Se toarna in forme mici din hartie de copt.
Fursecurile se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 15-20 de minute. Am obtinut 30 de fursecuri. Acestea se lasa la racit, se scot din formele de copt. La rochite avem nevoie doar de 6 fursecuri, asa ca restul de prajiturele pot fi servite de cei mici ca atare, sunt moi, dulci, pufoase.
Intr-o alta tava pregatim si bezelele. Incercam sa facem 6 bezele mari, care vor servi ca baza pentru rochite. Bezelele se coc pana se fac aurii (cam 15 minute), la foc mic, apoi stingem focul si le lasam in cuptor sa se raceasca.


In continuare, pregatim crema de whisky si frisca:
se amesteca bine untul cu zaharul, cacaoa, cafeaua, apoi turnam incet alcoolul, moment in care vom vedea ca se va separa un pic crema, dar amestecam bine cu telul pentru a omogeniza.
Frisca lichida se bate bine cu mixerul.

La final, pentru a asambla, procedam astfel:
Se desfac cu grija rochitele si bomboanele de ciocolata din formele de silicon.
Se scobesc superficial 6 fursecuri de miez.
Rochitele se intorc cu fundul in sus, se pun inauntru fursecurile, se umple cu crema de whisky. Se presara pe ele coaja de portocala si de lamaie (din cea tinuta in zahar la borcan) si cateva stafide.
Se orneaza cu frisca, se atasaza bezeaua ca baza.
Se intorc rochitele si se asaza pe un platou, se orneaza iar cu frisca, se pune fiecareia in varf cate o bomboana, iar ciocolata ramasa in vas se presara peste ele.

Pofta Buna!

Portii: 6
Timp: 2h 30min

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/04/rochite-de-ciocolata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rochite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul

4 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru fursecuri:
  • 2 galbenusuri + 1 albus
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri (pline) de faina
  • 4 linguri ulei
  • un varf lingurita sare
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • Pentru crema de whisky:
  • 120 g unt
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita cafea
  • 4 linguri zahar
  • 1-2 linguri whisky (sau alta tarie)
  • Pentru bezele:
  • 2 albusuri
  • un varf lingurita sare
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita de faina
  • Pentru rochite si bomboane:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • In plus:
  • 100 ml frisca lichida
  • Coaja de portocala si de lamaie
  • Stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS