autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Romburi cu caise si ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie, , 300 g caise uscate (fara samburi), , 5 albusuri, , 300 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , 1 lingurita sare, , 130 g faina, , 1 plic praf de copt, , zahar pudra pentru presarat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
Se-ncinge cuptorul la 180° si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.

Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi cu caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu chocolate chips

Briose cu chocolate chips

Se pun toate ingredientele, in afara ciocolatei, in vasul mixerului si se amesteca pina compozitia

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ)

5 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g caise uscate (fara samburi)
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita sare
  • 130 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru presarat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Vulcani de ciocolata