Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
Se-ncinge cuptorul la 180° si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.
Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii