Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
Se-ncinge cuptorul la 180° si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.
Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii