autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Romburi cu caise si ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie, , 300 g caise uscate (fara samburi), , 5 albusuri, , 300 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , 1 lingurita sare, , 130 g faina, , 1 plic praf de copt, , zahar pudra pentru presarat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
Se-ncinge cuptorul la 180° si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.

Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi cu caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec,

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g caise uscate (fara samburi)
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita sare
  • 130 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru presarat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura rapida