autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Romburi cu caise si ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie, , 300 g caise uscate (fara samburi), , 5 albusuri, , 300 g zahar, , 2 plicuri zahar vanilat, , 1 lingurita sare, , 130 g faina, , 1 plic praf de copt, , zahar pudra pentru presarat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
Se-ncinge cuptorul la 180° si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.

Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi cu caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gold Donuts

Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g caise uscate (fara samburi)
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita sare
  • 130 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru presarat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si nuca