autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

ROMBURI CU NUCA

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 g zahar,250 g faina,un ou,50 g unt, linguri miere de albine,un varf de cutit amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet de mere,100 ml lapte., Pentru glazura:, 2 linguri cacao,250 g zahar,200 g unt,8 linguri cu lapte, , Pentru ornat: miez de nuca macinat si zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Untul se freaca foarte bine cu zaharul,se adauga oul,faina putin cate putin,mierea de albine,amoniacul si laptele.
Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se introduce tava la cuptor pentru a se coace si rumeni frumos.
Pentru glazura se topesc usor toate ingredientele la baie de aburi.
Prajitura cand este gata,se raceste si se taie in romburi.Fiecare rombulet se trece prin glazura calduta,apoi se pudreaza cu nuca macinata si zahar.
Se aseaza pe un gratar sa se usuce bine,apoi se aranjeaza pe platou pentru a putea fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "ROMBURI CU NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)

Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)

1)Bate untul cu zahãrul, adaugã oul intreg si coaja de portocalã. La sfârsit, fãina si amestecã

7 voturi    7 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Eu fac aceasta reteta, cu diferenta ca tai blatul in patrate-cuburi, si folosesc nuca de cocos in loc de nuca!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Ce bunutze suunt!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g zahar,250 g faina,un ou,50 g unt, linguri miere de albine,un varf de cutit amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet de mere,100 ml lapte.
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao,250 g zahar,200 g unt,8 linguri cu lapte
  • Pentru ornat: miez de nuca macinat si zahar

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Ramona (Chef de cuisine)

Eu fac aceasta reteta, cu diferenta ca tai blatul in patrate-cuburi, si folosesc nuca de cocos in loc de nuca!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce