autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Romburi speciale cu mere

Autor: Vitalia Veronica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vitalia Veronica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Umplutura:, 1/2 cana zahar brun, 2 linguri amidon de porumb, 1 cana apa, 5 cani de mar razuit decojit in prealabil, 1/2 lingura scortisoara macinata, 1/4 lingura nucsoara macinata, 1 lingura seuc de lamaie, , Foi, 2 cani faina, 1/2 lingurita sare, 2/3 ceasca margarina, 2 galbenusuri batute, 1/4 cana apa rece, 1 lingura suc de lamaie, , Glazura, 1/2 cana zahar, 1 lingura lapte, 1 lingura margarina sau unt, esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura, amestecati zaharul, amidonul de porumb şi apa într-o cratita. Se amestecă bine, pana se omogenizeaza. Adaugati merele. Amestecati constant pana la fierbere. Dati focul la mic si mai lasati cratita 5 minute, amestecand din cand in cand. Dati cratita la o parte de pe foc. Se adauga condimentele si sucul de lamaie. Pentru foi, combinati faina cu sarea. Topiti margarina si combinati galbenusurile de oua, apa si sucul de lamaie, apoi incorporati amestecul în faina. Amestecul va forma o minge. Impartiti-o în jumatate. Pe o suprafata presarata cu faina usor, intindeti aluatul intre două bucăţi de hârtie cerată pentru a forma un strat uniform de cativa milimetri. Asezati foaia in tava. Intindeti umplutura peste foaie. Formati si ce-a de-a doua foaie rămasa pentru a se potrivi celei anterioare exact. Presati usor suprafata pentru a o uniformiza si a scoate aerul de sub foaie. Pliati marginile si indepartati excesul de foi. Intepati cu un varf de cutit din loc in loc. Coaceti la 200 grade C pentru aproximativ 40 de minute sau până când devine uşor maroniu. Pentru glazură, combinati toate ingredientele şi intindeti uniform cat prajitura inca este calda.
Dupa ce se raceste, se taie in romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi speciale cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

Biscuiti cu anason si bezea acrisoara de lamaie

1.Intr-un lighenas se pune faina amestecata cu amidonul alimentar iar in mijlocul ei se face o adancitura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Brownie cu portocale

Brownie cu portocale

Topim untul impreuna cu ciocolata pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi schimba

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cana apa
  • 5 cani de mar razuit decojit in prealabil
  • 1/2 lingura scortisoara macinata
  • 1/4 lingura nucsoara macinata
  • 1 lingura seuc de lamaie
  • Foi
  • 2 cani faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 ceasca margarina
  • 2 galbenusuri batute
  • 1/4 cana apa rece
  • 1 lingura suc de lamaie
  • Glazura
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura margarina sau unt
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placintele cu mere si stafide