Pentru umplutura, amestecati zaharul, amidonul de porumb şi apa într-o cratita. Se amestecă bine, pana se omogenizeaza. Adaugati merele. Amestecati constant pana la fierbere. Dati focul la mic si mai lasati cratita 5 minute, amestecand din cand in cand. Dati cratita la o parte de pe foc. Se adauga condimentele si sucul de lamaie. Pentru foi, combinati faina cu sarea. Topiti margarina si combinati galbenusurile de oua, apa si sucul de lamaie, apoi incorporati amestecul în faina. Amestecul va forma o minge. Impartiti-o în jumatate. Pe o suprafata presarata cu faina usor, intindeti aluatul intre două bucăţi de hârtie cerată pentru a forma un strat uniform de cativa milimetri. Asezati foaia in tava. Intindeti umplutura peste foaie. Formati si ce-a de-a doua foaie rămasa pentru a se potrivi celei anterioare exact. Presati usor suprafata pentru a o uniformiza si a scoate aerul de sub foaie. Pliati marginile si indepartati excesul de foi. Intepati cu un varf de cutit din loc in loc. Coaceti la 200 grade C pentru aproximativ 40 de minute sau până când devine uşor maroniu. Pentru glazură, combinati toate ingredientele şi intindeti uniform cat prajitura inca este calda.
Dupa ce se raceste, se taie in romburi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii