Pentru umplutura, amestecati zaharul, amidonul de porumb şi apa într-o cratita. Se amestecă bine, pana se omogenizeaza. Adaugati merele. Amestecati constant pana la fierbere. Dati focul la mic si mai lasati cratita 5 minute, amestecand din cand in cand. Dati cratita la o parte de pe foc. Se adauga condimentele si sucul de lamaie. Pentru foi, combinati faina cu sarea. Topiti margarina si combinati galbenusurile de oua, apa si sucul de lamaie, apoi incorporati amestecul în faina. Amestecul va forma o minge. Impartiti-o în jumatate. Pe o suprafata presarata cu faina usor, intindeti aluatul intre două bucăţi de hârtie cerată pentru a forma un strat uniform de cativa milimetri. Asezati foaia in tava. Intindeti umplutura peste foaie. Formati si ce-a de-a doua foaie rămasa pentru a se potrivi celei anterioare exact. Presati usor suprafata pentru a o uniformiza si a scoate aerul de sub foaie. Pliati marginile si indepartati excesul de foi. Intepati cu un varf de cutit din loc in loc. Coaceti la 200 grade C pentru aproximativ 40 de minute sau până când devine uşor maroniu. Pentru glazură, combinati toate ingredientele şi intindeti uniform cat prajitura inca este calda.
Dupa ce se raceste, se taie in romburi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii