autor:

andreutza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Rondele crocante de ciocolata

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250 g faina, 1 lg bicarbonat, coaja de lamaie rasa, 400 g faina, 2 lg pudra de cacao, 100 g nca, Pentru glazura:, 150 g ciocolata, 2 lg lapte, 1 lg unt, Pentru unplutura:, 200 g frisca, Pentru decor, miz de nuca sau fructe confiate,aschii de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1) Freci margarina cu zaharul pana devine spumoasa.Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca macuinata si apoi, faina cernuta cu bicaronatul si pudra de cacao.Framanti pana obti un consistent si omogen.
2) Intinzi aluatul in foae, decupezi cu gura unui pahar rondele, pe caree le asezi pe o tava unsa, tapetata cu faina, si le coci la temperatura potrivita , circa 30 de minute.
3)Amesteci ciocolat si laptele la foc domol , pana devine o compozitie cremoasa . O dai depatre de pe foc si adaugi untul , putin cate putin , frecand energic.
4) Torni pr fiecare ronde glazura de ciocolata si putin frisca, asezi cate trei rondele una peste alta, avand grija ca ultima sa fie simpla, fara glazura si frisca. Aceasta se decoreza u nuca sau cu fructe confiate tocate marunt si cu aschi de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele crocante de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezele lipicioase si cremoase

Bezele lipicioase si cremoase

Se incalzeste zaharul si se incorporeaza in albusuri, putin cate putin, in timp ce acestea se bat

2 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Tartă bakewell cu cremă frangipane

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte bune rondelele! Nu stiu ce s-a intamplat de n-ai pus mai ulte poze, dar eu le "vad" cum arata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Bun,bun,bun...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 lg bicarbonat
  • coaja de lamaie rasa
  • 400 g faina
  • 2 lg pudra de cacao
  • 100 g nca
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 1 lg unt
  • Pentru unplutura:
  • 200 g frisca
  • Pentru decor
  • miz de nuca sau fructe confiate,aschii de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bune rondelele! Nu stiu ce s-a intamplat de n-ai pus mai ulte poze, dar eu le "vad" cum arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Muffins cu dulceata.