autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Rondele de cartofi cu nucsoara

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
2 linguri de ulei de orez Riso Scotti, 1 1/2 lingurita de seminte de chimen, 1 lingurita de piper alb, sau dupa gust, 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate, 2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata, sare, dupa gust, 1 ardei iute verde, tocat, 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt, 8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime, 60 ml fond de legume, sau apa, 1 lingura suc de lamaie, coaja de lamaie rasa, pentru ornat, patrunjel, tocat, 1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.

Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.

Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.

Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Mancare de fasole galbena, linte si usturoi verde

Fasolea galbena se pune in cratita (eu am folosit Wok-ul) cu un pahar de apa si se lasa sa fiarba

1 vot    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

5 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1 lingurita de piper alb
  • sau dupa gust
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • macinate
  • 2 lingurite de nucsoara
  • proaspat macinata
  • sare
  • dupa gust
  • 1 ardei iute verde
  • tocat
  • 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir
  • tocata marunt
  • 8 cartofi medii
  • taiati rondele de 5 mm grosime
  • 60 ml fond de legume
  • sau apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • pentru ornat
  • patrunjel
  • tocat
  • 1 ardei iute verde
  • taiat rondele
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pateu de naut