autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Rondele de cartofi cu nucsoara

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
2 linguri de ulei de orez Riso Scotti, 1 1/2 lingurita de seminte de chimen, 1 lingurita de piper alb, sau dupa gust, 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate, 2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata, sare, dupa gust, 1 ardei iute verde, tocat, 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt, 8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime, 60 ml fond de legume, sau apa, 1 lingura suc de lamaie, coaja de lamaie rasa, pentru ornat, patrunjel, tocat, 1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.

Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.

Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.

Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA SI GARNITURA DE COUSCOUS

Spalam bine ciupercile si le luam coditele jos, chiar de la baza lor. Ungem un vas de cuptor cu putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Ratatouille

Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1 lingurita de piper alb
  • sau dupa gust
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • macinate
  • 2 lingurite de nucsoara
  • proaspat macinata
  • sare
  • dupa gust
  • 1 ardei iute verde
  • tocat
  • 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir
  • tocata marunt
  • 8 cartofi medii
  • taiati rondele de 5 mm grosime
  • 60 ml fond de legume
  • sau apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • pentru ornat
  • patrunjel
  • tocat
  • 1 ardei iute verde
  • taiat rondele
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon