autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Rondele de cartofi cu nucsoara

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
2 linguri de ulei de orez Riso Scotti, 1 1/2 lingurita de seminte de chimen, 1 lingurita de piper alb, sau dupa gust, 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate, 2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata, sare, dupa gust, 1 ardei iute verde, tocat, 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt, 8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime, 60 ml fond de legume, sau apa, 1 lingura suc de lamaie, coaja de lamaie rasa, pentru ornat, patrunjel, tocat, 1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.

Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.

Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.

Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Se coc vinetele pe plita, se curata, se lasa sa se stoarca si apoi se toaca. Gogosarii se curata

16 voturi    8 comentarii
4h
Retete vegetariene
LEGUME LA CUPTOR

LEGUME LA CUPTOR

Se spală legumele, se curăţă şi se taie astfel: caepa,roşiile şi ardeii în jumătăţi, morcovul-bastonaşe,

10 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1 lingurita de piper alb
  • sau dupa gust
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • macinate
  • 2 lingurite de nucsoara
  • proaspat macinata
  • sare
  • dupa gust
  • 1 ardei iute verde
  • tocat
  • 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir
  • tocata marunt
  • 8 cartofi medii
  • taiati rondele de 5 mm grosime
  • 60 ml fond de legume
  • sau apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • pentru ornat
  • patrunjel
  • tocat
  • 1 ardei iute verde
  • taiat rondele
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci Ornamentale