autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Rondele de cartofi cu nucsoara

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2011

Ingrediente
2 linguri de ulei de orez Riso Scotti, 1 1/2 lingurita de seminte de chimen, 1 lingurita de piper alb, sau dupa gust, 2 lingurite de boabe de coriandru, macinate, 2 lingurite de nucsoara, proaspat macinata, sare, dupa gust, 1 ardei iute verde, tocat, 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt, 8 cartofi medii, taiati rondele de 5 mm grosime, 60 ml fond de legume, sau apa, 1 lingura suc de lamaie, coaja de lamaie rasa, pentru ornat, patrunjel, tocat, 1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie.

Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent.

Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute.

Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi.

Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute cu bulgur

Sarmalute cu bulgur

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Tocanita de legume

Tocanita de legume

Curatam si spalam legumele. Pornim aparatul, punem uleiul in vas si selectam functia Fry pe 15 minute. Calim

10 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 1 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • 1 lingurita de piper alb
  • sau dupa gust
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • macinate
  • 2 lingurite de nucsoara
  • proaspat macinata
  • sare
  • dupa gust
  • 1 ardei iute verde
  • tocat
  • 2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir
  • tocata marunt
  • 8 cartofi medii
  • taiati rondele de 5 mm grosime
  • 60 ml fond de legume
  • sau apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • coaja de lamaie rasa
  • pentru ornat
  • patrunjel
  • tocat
  • 1 ardei iute verde
  • taiat rondele
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita din ghebe