autor:

delicious flavours

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Rondele de somon cu sos de piper verde

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2013

Ingrediente
Ingrediente (4 persoane):, , - 4 rondele somon proaspat, - amestec de condimente pentru peste, - ulei de masline, , Ingrediente sos:, , - 3-4 linguri piper verde, - 400 ml smantana pentru gatit, - 3-4 lingurite amidon, - zeama de lamaie, - sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul, dupa ce l-am spalat si uscat, il condimentam si lasam la frigider.
Dupa acest timp, asezam rondelele intr-un vas termorezistent, stropim cu putin ulei de masline, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la cuptorul preincalzit (175 grade) timp de 20-25 minute.
In acest timp pregatim sosul. Punem pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar restul (100 ml) dizolvam amidonul. Scurgem boabele de piper verde si adaugam in vasul de pe foc lasand sa fiarba cateva minute. Adaugam amestecul de smantana cu amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie dupa gust si condimentam cu sare si piper.
Daca au trecut cele 20-25 minute, indepartam capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasam 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de somon cu sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Alin Gheoltan , 03 decembrie 2015

    asta trebuie sa fie foarte bun

  • Amarandi_Dana

    Amarandi_Dana (Bucatar sef) , 19 septembrie 2015

    Dar fără amidon nu se poate? La ce ajută amidonul?

  • Ioan Eugen Meroiu , 28 iunie 2015

    capere

    • Adriana Klein , 15 iunie 2015

      Adevarat...si eu caut fara...ati gasit?poate ma ajutati si pe mine cu un pont.va multumesc!!!!

    • Georgeta Enache , 11 noiembrie 2014

      Smantana ptr gatit contine carageenan ! aproape toate .... Care-i " bomba " ptr ficat ! trebuie cautata cea FARA .

    • Dumitru Craciun , 08 noiembrie 2014

      în loc de piper nu putem folosi usturoi

    • Mimi Mohorea , 26 septembrie 2014

      felicitari pentru reteta;sosul este minunat,de somon nici nu mai discutam

    • Alina Vagner , 12 aprilie 2014

      Smantana ptr gatit contine carageenan ! aproape toate .... Care-i " bomba " ptr ficat ! trebuie cautata cea FARA .

    • Stefan Homocianu , 11 aprilie 2014

      Smantana ptr gatit contine carageenan ! aproape toate .... Care-i " bomba " ptr ficat ! trebuie cautata cea FARA .

    • Stefan Homocianu , 11 aprilie 2014

      Numai buna pentru Duminica Floriilor .

    • Hariton Nina , 09 octombrie 2013

      Smantana ptr gatit contine carageenan ! aproape toate .... Care-i " bomba " ptr ficat ! trebuie cautata cea FARA .

    • Оксана Чернявская , 09 octombrie 2013

      Smantana ptr gatit contine carageenan ! aproape toate .... Care-i " bomba " ptr ficat ! trebuie cautata cea FARA .

    • Hariton Nina , 09 octombrie 2013

      Sigur trebuie de incercat! ;) Hariton Dima ce zici?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 august 2013

      Am facut reteta ta mi-a placut sosul dar am folosit mai putin amidon caci il face prea gros dar pestele a iesit minunat si a fost o cina copioasa.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 iulie 2013

      Minunata reteta si mie imi place asa pestele voi incerca si eu.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 15 iulie 2013

      Multumesc Sidy draga, pupici multi! Draga Laura, imi pare rau ca nu am observat mai repede mesajul tau...cu piper negru nu prea merge :( Cauta la Metro, eu acolo am gasit sau eventual Selgros. O zi frumoasa!

    • Laura , 10 iulie 2013

      Wow! O sa o prepar vineri! Dar pot folosi piper negru`?pentru ca nu am gasit piper verde la noi la lidl :(

    • Sidy , 09 iulie 2013

      Hmmmmmmmmmmm......ce bunatate ai facut tu aici ! Simt gustul minunatului sos....Bravo !

    • Toncean Sidonia , 09 iulie 2013

      Hmmmmmmmmmmm......ce bunatate ai facut tu aici! Simt gustul minunatului sos....Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (4 persoane):
  • - 4 rondele somon proaspat
  • - amestec de condimente pentru peste
  • - ulei de masline
  • Ingrediente sos:
  • - 3-4 linguri piper verde
  • - 400 ml smantana pentru gatit
  • - 3-4 lingurite amidon
  • - zeama de lamaie
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Amarandi_Dana (Bucatar sef)

Dar fără amidon nu se poate? La ce ajută amidonul?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Orez cu sepie