Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul, dupa ce l-am spalat si uscat, il condimentam si lasam la frigider.
Dupa acest timp, asezam rondelele intr-un vas termorezistent, stropim cu putin ulei de masline, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la cuptorul preincalzit (175 grade) timp de 20-25 minute.
In acest timp pregatim sosul. Punem pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar restul (100 ml) dizolvam amidonul. Scurgem boabele de piper verde si adaugam in vasul de pe foc lasand sa fiarba cateva minute. Adaugam amestecul de smantana cu amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie dupa gust si condimentam cu sare si piper.
Daca au trecut cele 20-25 minute, indepartam capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasam 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii