autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rosen krant

Autor: haiko (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: haiko (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 15 g drojdie, 1 lingura incarcata de untura, jumatate ligurita de sare, o ceasca de cafea cu lapte, caldut, arome (coaja de lamaie, portocale, esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa, 1 ou intreg

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

In mijlocul fainii se inmoaie drojdia cu putin lapte ,, apoi se amesteca cu toate ingredientele din reteta si se framanta.
Se lasa sa dospeasca, si cand e gata se intinde din tot aluatul o foaie putin mai groasa decat o muchie de cutit.
Apoi se unge cu urmatorul amestec:3,4 lingurite de unt proaspat frecat cu 3,4 lingurite de zahar si esenta de rom cat iti place de aromat.
Apoi se ruleaza foaia se taie in 7 bucati si se aseaza in forma cu partea taiata in sus.
Se pune la copt , iar cand e gata , se pudreaza cu zahar pudra si......e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosen krant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Imitatie de turta dulce

Imitatie de turta dulce

Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu zeama de lamaie dupa care adaugam treptat zaharul si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura incarcata de untura
  • jumatate ligurita de sare
  • o ceasca de cafea cu lapte
  • caldut
  • arome (coaja de lamaie, portocale
  • esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa
  • 1 ou intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Faloodeh cu mere