autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rosen krant

Autor: haiko (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: haiko (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 15 g drojdie, 1 lingura incarcata de untura, jumatate ligurita de sare, o ceasca de cafea cu lapte, caldut, arome (coaja de lamaie, portocale, esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa, 1 ou intreg

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

In mijlocul fainii se inmoaie drojdia cu putin lapte ,, apoi se amesteca cu toate ingredientele din reteta si se framanta.
Se lasa sa dospeasca, si cand e gata se intinde din tot aluatul o foaie putin mai groasa decat o muchie de cutit.
Apoi se unge cu urmatorul amestec:3,4 lingurite de unt proaspat frecat cu 3,4 lingurite de zahar si esenta de rom cat iti place de aromat.
Apoi se ruleaza foaia se taie in 7 bucati si se aseaza in forma cu partea taiata in sus.
Se pune la copt , iar cand e gata , se pudreaza cu zahar pudra si......e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosen krant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatitele mele

Clatitele mele

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. La fel albusurile se bat spuma. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura incarcata de untura
  • jumatate ligurita de sare
  • o ceasca de cafea cu lapte
  • caldut
  • arome (coaja de lamaie, portocale
  • esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa
  • 1 ou intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Coaja de copac