autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rosen krant

Autor: haiko (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: haiko (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 15 g drojdie, 1 lingura incarcata de untura, jumatate ligurita de sare, o ceasca de cafea cu lapte, caldut, arome (coaja de lamaie, portocale, esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa, 1 ou intreg

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

In mijlocul fainii se inmoaie drojdia cu putin lapte ,, apoi se amesteca cu toate ingredientele din reteta si se framanta.
Se lasa sa dospeasca, si cand e gata se intinde din tot aluatul o foaie putin mai groasa decat o muchie de cutit.
Apoi se unge cu urmatorul amestec:3,4 lingurite de unt proaspat frecat cu 3,4 lingurite de zahar si esenta de rom cat iti place de aromat.
Apoi se ruleaza foaia se taie in 7 bucati si se aseaza in forma cu partea taiata in sus.
Se pune la copt , iar cand e gata , se pudreaza cu zahar pudra si......e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosen krant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

Recomandare pentru iubitorii de ciocolata, o combinatie de arome: ghimbir, cardamon,ciocolata si

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura incarcata de untura
  • jumatate ligurita de sare
  • o ceasca de cafea cu lapte
  • caldut
  • arome (coaja de lamaie, portocale
  • esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa
  • 1 ou intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
New York Cheese Cake