autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rosen krant

Autor: haiko (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: haiko (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 15 g drojdie, 1 lingura incarcata de untura, jumatate ligurita de sare, o ceasca de cafea cu lapte, caldut, arome (coaja de lamaie, portocale, esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa, 1 ou intreg

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

In mijlocul fainii se inmoaie drojdia cu putin lapte ,, apoi se amesteca cu toate ingredientele din reteta si se framanta.
Se lasa sa dospeasca, si cand e gata se intinde din tot aluatul o foaie putin mai groasa decat o muchie de cutit.
Apoi se unge cu urmatorul amestec:3,4 lingurite de unt proaspat frecat cu 3,4 lingurite de zahar si esenta de rom cat iti place de aromat.
Apoi se ruleaza foaia se taie in 7 bucati si se aseaza in forma cu partea taiata in sus.
Se pune la copt , iar cand e gata , se pudreaza cu zahar pudra si......e delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosen krant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu aroma de portocala

Cozonac cu aroma de portocala

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
fursecuri simple cu nuca de cocos

fursecuri simple cu nuca de cocos

Amestecam faina cu untul cuburi, nuca de cocos, 2 galbenusuri si zaharul. Amestecati totul rapid

10 voturi    1 comentariu
3h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura incarcata de untura
  • jumatate ligurita de sare
  • o ceasca de cafea cu lapte
  • caldut
  • arome (coaja de lamaie, portocale
  • esenta de rom,zahar vanilat)de care ai in casa
  • 1 ou intreg

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Tatin cu Mere