autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii copate cu usturoi si verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime), 2 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi, tocati, 1/2 cana busuioc proaspat, tocat marunt, 2 linguri rozmarin proaspat, tocat, 1 lingurita zahar, 3/4 lingurite sare

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 120 grade C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu.
Intr-un castron mare, se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana cand rosiile se strang si pielita lor este incretita.
Se servesc la temperatura camerei sau reci.
Desi le trebuie un timp lung de coacere, necesita foarte putina atentie. Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider.Mancati-le ca atare sau utilizati-le in sosuri pentru paste si in salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii copate cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci invelite

Ciuperci invelite

Cartofii se curata si se pun la fiert taiati in bucati mari, in apa cu sare. Ciupercile se spala

8 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita cu varza

Sarmalute in foi de vita cu varza

Pentru inceput, foile de vita se spala bine dupa care se pun intr-o cratita cu apa adusa la punctul

0 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 1/2 cana busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 3/4 lingurite sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare