Rosii copate cu usturoi si verdeturi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 cana busuioc proaspat, tocat marunt
  • 2 linguri rozmarin proaspat, tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 3/4 lingurite sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 120 grade C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu.

Intr-un castron mare, se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana cand rosiile se strang si pielita lor este incretita.

Se servesc la temperatura camerei sau reci.

Desi le trebuie un timp lung de coacere, necesita foarte putina atentie. Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider.Mancati-le ca atare sau utilizati-le in sosuri pentru paste si in salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor