autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii copate cu usturoi si verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime), 2 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi, tocati, 1/2 cana busuioc proaspat, tocat marunt, 2 linguri rozmarin proaspat, tocat, 1 lingurita zahar, 3/4 lingurite sare

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 120 grade C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu.
Intr-un castron mare, se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana cand rosiile se strang si pielita lor este incretita.
Se servesc la temperatura camerei sau reci.
Desi le trebuie un timp lung de coacere, necesita foarte putina atentie. Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider.Mancati-le ca atare sau utilizati-le in sosuri pentru paste si in salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii copate cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu smantana si cascaval

Omleta cu smantana si cascaval

Mixam bine ouale ,apoi adaugam smantana ,sare , piper si omogenizam bine compozitia,apoi o turnam

38 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpe de pui cu fasole verde la cuptor

Pulpele se pun la fiert in apa cu sare, piper, boia, cimbru ( sau oregano, sau rozmarin). Cind sint

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 1/2 cana busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 3/4 lingurite sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pastai pane cu mujdei