autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rosii copate cu usturoi si verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime), 2 linguri ulei de masline, 5 catei de usturoi, tocati, 1/2 cana busuioc proaspat, tocat marunt, 2 linguri rozmarin proaspat, tocat, 1 lingurita zahar, 3/4 lingurite sare

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 120 grade C. Se captuseste o tava de copt cu folie de aluminiu.
Intr-un castron mare, se amesteca rosiile cu uleiul, usturoiul, busuiocul, rozmarinul, zaharul si sarea. Se pun rosiile in tava, cu partea taiata in sus si se coc 3 ore sau pana cand rosiile se strang si pielita lor este incretita.
Se servesc la temperatura camerei sau reci.
Desi le trebuie un timp lung de coacere, necesita foarte putina atentie. Odata coapte, vor tine cateva zile in frigider.Mancati-le ca atare sau utilizati-le in sosuri pentru paste si in salate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii copate cu usturoi si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecel la Doubletta

Chiftele de dovlecel la Doubletta

Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si

3 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

24 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii (prunisoare taiate in doua pe lungime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 1/2 cana busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 3/4 lingurite sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu ciuperci si cascaval