autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rosii cu cartofi la tigaie

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
50 gr. slaninuta afumata, 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai), 100 gr. telemea sau cascaval, 6 oua, 2 rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel.,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

* Se prajeste slaninuta intr-o tigaie (fara untdelemn) pana ce devine crocanta, apoi se scoate. Se pun la prajit cartofii in untura lasata, peste care - la nevoie - se mai adauga putin untdelemn.
* Se amesteca ouale cu branza rasa, se gusta de sare si de piper.
* Se spala rosiile, se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie in bucatele mai mici.
* Se toarna masa de oua cu branza peste cartofi si se pune sa se prajeasca. Deasupra se asaza rosiile si bucatelele de slaninuta prajita. Se lasa pe foc mijlociu, vreme de 8-10 minute, acoperite cu un capac. La masa, se presara deasupra patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschette cu mozzarella si rosii

Bruschette cu mozzarella si rosii

Se prajesc feliile de paine si se freaca bine cu usturoi. Pe fiecare felie se asaza bucati de mozzarella,

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 50 gr. slaninuta afumata
  • 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai)
  • 100 gr. telemea sau cascaval
  • 6 oua
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de patrunjel.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de vinete cu maioneza si usturoi