Rosiile le spalam si le taiem un capacel.
Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam.
Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama.
Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat.
Punem cate o feliuta muschi,apoi spargem cate un ou in fiecare rosie si presaram iar putina sare si piper.
Deasupra punem cate o feliuta de miez de lapte Delaco.
Patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt.
Miezul de rosii il bagam la robot sau il zdrobim cu furculita apoi punem un praf de sare.
Luam un vas yena(de ceramica sau roman) si il ungem cu unt.
Asezam rosiile in vas,intre ele miezul pisat,iar deasupra jumatate din patrunjelul tocat.
Dam vasul acoperit in cuptor,il aprindem si le lasam cam 45 de minute,apoi inca 15 minute descoperite.
Daca a scazut toata zeama si vi se pare ca incep sa se usuce rosiile ,adaugati putina apa clocotita,la mine nu a mai fost nevoie.
Cand sunt gata ,le scoatem ,presaram restul de patrunjel verde si servim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii