autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rosii picante

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
250 gr. rosii, o jumatate de ceapa, un ardei iute, 1 catel de usturoi, cateva frunzulite de busuioc, 1 lingura de untdelemn, 1 lingurita de suc de lamaie, 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si de seminte, se taie in cubulete. Se toaca jumatatea de ceapa, se taie ardeiul si se curata de seminte si nervuri, se toaca si el marunt, la fel ca si catelul de usturoi si frunzele de menta. Se amesteca totul cu untdelemn, sucul si coaja rasa de lamaie, sare, piper. Se serveste pe paine prajita, langa peste, pui, orez, macaroane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Hribii se curata si se spala bine cu apa rece Se oparesc doar intr-un clocot in apa cu putina sare,dupa

4 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive
Tartine cu branza si crema de fasole

Tartine cu branza si crema de fasole

Ciudata combinatie,veti spune...dar ce savoare neasteptata in acest amestec neobisnuit dupa care

3 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tarta cu vinete si parmezan