Ingrediente
4 rosii, 1 legatura de ceapa verde, 1 lingura de ulei, 400 g carne tocata amestec, 1 legatura patrunjel, 1 legatura busuioc, 1 lingurita de mustar iute, 1 lingura de pesmet, 1 ou, sare, piper alb macinat, 2 linguri de smantana, 30g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se adaiga carnea tocata si se prajeste la foc rapid amestecand continuu, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga ceapa verde si jumatate din rosiile taiate cubulete si se tine pe foc inca 5 minute. Dupa aceasta se reduce focul si se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa usor, iar apoi se lasa la racit.
3. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt. Apoi se adauga in carnea tocata, impreuna cu mustarul, oul si pesmetul. Se amesteca bine, se adauga sare din belsug si un praf de piper.
4. Se aseaza rosiile scobite intr-un vas termorezistent si se umplu cu amestecul de carne. Cubuletele de rosii ramase se amesteca cu smantana, se condimenteaza, si amestecul se pune in jurul rosiilor. Deasupra rosiilor se presara unt si se tin la cuptor timp de aprox. 25 minute.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009
Am sa incerc si eu reteta.