autor:

lexxa25

» » Aperitive

Rosii umplute cu carne

Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lexxa25 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2009

Ingrediente
4 rosii, 1 legatura de ceapa verde, 1 lingura de ulei, 400 g carne tocata amestec, 1 legatura patrunjel, 1 legatura busuioc, 1 lingurita de mustar iute, 1 lingura de pesmet, 1 ou, sare, piper alb macinat, 2 linguri de smantana, 30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala rosiile si se taie partea de sus (se face un capac). Interiorul rosiilor se scobeste cu o lingurita, iar miezul scos se taie cubulete. Se spala ceapa verde, se curata si se taie in rondele subtiri. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se adaiga carnea tocata si se prajeste la foc rapid amestecand continuu, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga ceapa verde si jumatate din rosiile taiate cubulete si se tine pe foc inca 5 minute. Dupa aceasta se reduce focul si se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa usor, iar apoi se lasa la racit.
3. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt. Apoi se adauga in carnea tocata, impreuna cu mustarul, oul si pesmetul. Se amesteca bine, se adauga sare din belsug si un praf de piper.
4. Se aseaza rosiile scobite intr-un vas termorezistent si se umplu cu amestecul de carne. Cubuletele de rosii ramase se amesteca cu smantana, se condimenteaza, si amestecul se pune in jurul rosiilor. Deasupra rosiilor se presara unt si se tin la cuptor timp de aprox. 25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rosii umplute cu carne tocata si orez

Rosii umplute cu carne tocata si orez

Curatam ceapa si o tocam cubulete, iar apoi o calim in cele trei linguri de ulei. Intre timp se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
rosii umplute cu carne

rosii umplute cu carne

Se scoate miezul de la rosii si se pun la scurs. Din miezul rosiilor se face un sos. Se pregateste

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Am sa incerc si eu reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 lingura de ulei
  • 400 g carne tocata amestec
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita de mustar iute
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb macinat
  • 2 linguri de smantana
  • 30g unt

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Am sa incerc si eu reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pui crocant