1. Se spala rosiile si se taie partea de sus (se face un capac). Interiorul rosiilor se scobeste cu o lingurita, iar miezul scos se taie cubulete. Se spala ceapa verde, se curata si se taie in rondele subtiri. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se adaiga carnea tocata si se prajeste la foc rapid amestecand continuu, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga ceapa verde si jumatate din rosiile taiate cubulete si se tine pe foc inca 5 minute. Dupa aceasta se reduce focul si se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa usor, iar apoi se lasa la racit.
3. Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt. Apoi se adauga in carnea tocata, impreuna cu mustarul, oul si pesmetul. Se amesteca bine, se adauga sare din belsug si un praf de piper.
4. Se aseaza rosiile scobite intr-un vas termorezistent si se umplu cu amestecul de carne. Cubuletele de rosii ramase se amesteca cu smantana, se condimenteaza, si amestecul se pune in jurul rosiilor. Deasupra rosiilor se presara unt si se tin la cuptor timp de aprox. 25 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii