Rosii umplute cu ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg ciuperci albe - champignon sau bureti numiti oite, 1 kg de rosii de dimensiuni mici, aproximativ egale,
  • 2 cepe date pe razatoarea fina,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 250 g branza de burduf sau cascaval ras,
  • 50 ml ulei,
  • un buchetel de marar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Rosiile se spala si li se taie deasupra un capacel prin care, cu lingurita, se scoate miezul. Se pun apoi cu gura in jos pe o farfurie ca sa se scurga de zeama. Intr-un castron se amesteca bine ceapa rasa cu branza sau cu cascavalul, cu piperul si sarea dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu pe trei sferturi rosiile. Deasupra fiecarei rosii se pune, ca o palarioara, cate o ciuperca. Ciupercile trebuie oparite cu apa si sare inainte de a le folosi. Intr-o tava unsa cu ulei se asaza rosiile una langa alta intr-un sos facut din miezul rosiilor bine maruntit, usturoi si marar. Se tin la cuptor 30-40 de minute si se servesc fierbinti, ca aperitiv. Cat timp rosiile sunt in cuptor, din 10 in 10 minute se toarna cate o lingura de sos din tava peste fiecare ciupercuta, pentru ca sa nu se usuce si sa fie frageda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise