autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rosii umplute cu... rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 20 rosii mijlocii, , 4 cepe de arpagic, , 200 ml ulei de masline, , 1 legatura de busuioc, , zeama de la o lamaie, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se oparesc rosiile si se cojesc. La 12 dintre ele li se taie capacelul si apoi se scobesc usor cu o lingurita. Se da un praf de sare in interiorul lor si se lasa sa se scurga cu gura in jos, pe hartia absorbanta. Celelalte 8 rosii se taie cubulete, dupa ce s-au indepartat semintele (prin apasare). Se curata ceapa si se toaca marunt, iar frunzulitele de busuioc se taie fasii. Se pun rosiile taiate, ceapa si busuiocul intr-un castron, se toarna peste ele zeama de lamaie si uleiul, se adauga putina sare si se amesteca bine. Cu compozitia astfel preparata se umplu rosiile scobite, se pipereaza si se pun la loc capacelele. Se orneaza cu frunzulite de busuioc si se servesc asa, proaspat pregatite, pe un strat de salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu... rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
ROSII UMPLUTE CU SPAGETTI

ROSII UMPLUTE CU SPAGETTI

1.Se fierb spagetti-le in apa cu sare \"al dente\"Se strecoara. 2.Se taie cubulete baconul si se

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rosii umplute la cuptor

Rosii umplute la cuptor

Se spala 2 rosii mai rotunjoare, in care se taie un capacel si se scoate cu lingura miezul carnos,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 20 rosii mijlocii
  • 4 cepe de arpagic
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Conopida pane