Se taie slaninuta in feliute subtiri. Se curata usturoiul si se toaca. Se pun slaninuta si usturoiul sa se prajeasca impreuna, pe flacara mica, in foarte putin untdelemn, pana devin crocante. Se lasa sa se raceasca in tigaie. Se adauga peste ele cascavalul ras, pesmetul, patrunjelul tocat. Sa sareaza, se pipereaza.
Separat, se spala rosiile, se sterg, apoi li se taie un capacel in partea de sus. Se scobesc cu o lingurita. Se adauga miezul scos in tigaie. Se amesteca bine umplutura, se gusta inca o data de sare si de piper, apoi se introduce in rosii.
Se unge un vas rezistent la foc cu grasime (unt), se asaza rosiile in el, se stropesc deasupra cu putin untdelemn si se baga in cuptorul incins dinainte, vreme de 10 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii