autor:

» » Aperitive

Rotite de cascaval pane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde, , 2 andive, , 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele, , 1-2 oua batute, , 50-75 g pesmet alb., Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie, , 8 linguri ulei de masline, , sare si, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala salata si andivele, se desfac frunzele, se zvanta, se pun - separat - in doua servete de bucatarie si se tin la frigider cel putin o ora.
Se prepara sosul vinegreta, amestecand bine toate ingredientele.
Se dau, pe rand, prin sosul de vinegreta frunzele de salata si de andive si se aranjeaza pe un platou adanc, cele de salata verde pe margini, iar andivele la mijloc, si se pun, din nou, la frigider.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita, pana la 180gr. (la aceasta temperatura, pesmetul se rumeneste in 60 de secunde).
Se ia cascavalul din frigider, se taie in 8 felii groase de 1/2 cm, care se dau mai intai prin oul batut si pe urma prin pesmet. Se prajesc circa 2 minute in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos, dar nu trebuie lasate sa se incinga prea tare, ca sa nu se faramiteze stratul de pesmet.
Se scurg rotitele de cascaval pe hartie absorbanta, se aseaza peste frunzele de salata si andive si se servesc imediat. Rotitele de cascaval panE se pot servi dupa felul principal, sau ca aperitiv, langa un pahar cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite de cascaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 2 comentarii

  • Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Da ,sunt foarte bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde
  • 2 andive
  • 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele
  • 1-2 oua batute
  • 50-75 g pesmet alb.
  • Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare si
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de cascaval