autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rotite de cascaval pane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde, , 2 andive, , 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele, , 1-2 oua batute, , 50-75 g pesmet alb., Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie, , 8 linguri ulei de masline, , sare si, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala salata si andivele, se desfac frunzele, se zvanta, se pun - separat - in doua servete de bucatarie si se tin la frigider cel putin o ora.
Se prepara sosul vinegreta, amestecand bine toate ingredientele.
Se dau, pe rand, prin sosul de vinegreta frunzele de salata si de andive si se aranjeaza pe un platou adanc, cele de salata verde pe margini, iar andivele la mijloc, si se pun, din nou, la frigider.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita, pana la 180gr. (la aceasta temperatura, pesmetul se rumeneste in 60 de secunde).
Se ia cascavalul din frigider, se taie in 8 felii groase de 1/2 cm, care se dau mai intai prin oul batut si pe urma prin pesmet. Se prajesc circa 2 minute in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos, dar nu trebuie lasate sa se incinga prea tare, ca sa nu se faramiteze stratul de pesmet.
Se scurg rotitele de cascaval pe hartie absorbanta, se aseaza peste frunzele de salata si andive si se servesc imediat. Rotitele de cascaval panE se pot servi dupa felul principal, sau ca aperitiv, langa un pahar cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite de cascaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri cu branza sarata si smantana

Rulouri cu branza sarata si smantana

Foile de placinta se lasa la dezghetat.Intre timp se faramiteaza branza cu ajutorul unei furculite(eu

4 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Clatite fine cu cascaval ras si parmezan

Clatite fine cu cascaval ras si parmezan

Se cerne făina. Se adaugă cele două ouă întregi, sarea, uleiul şi laptele şi se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Da ,sunt foarte bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde
  • 2 andive
  • 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele
  • 1-2 oua batute
  • 50-75 g pesmet alb.
  • Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare si
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu cascaval