Rotite de cascaval pane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde,
  • 2 andive,
  • 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele,
  • 1-2 oua batute,
  • 50-75 g pesmet alb.
  • Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie,
  • 8 linguri ulei de masline,
  • sare si
  • piper negru macinat.

Mod de preparare

Se spala salata si andivele, se desfac frunzele, se zvanta, se pun - separat - in doua servete de bucatarie si se tin la frigider cel putin o ora.

Se prepara sosul vinegreta, amestecand bine toate ingredientele.

Se dau, pe rand, prin sosul de vinegreta frunzele de salata si de andive si se aranjeaza pe un platou adanc, cele de salata verde pe margini, iar andivele la mijloc, si se pun, din nou, la frigider.

Se-ncinge uleiul intr-o cratita, pana la 180gr. (la aceasta temperatura, pesmetul se rumeneste in 60 de secunde).

Se ia cascavalul din frigider, se taie in 8 felii groase de 1/2 cm, care se dau mai intai prin oul batut si pe urma prin pesmet. Se prajesc circa 2 minute in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos, dar nu trebuie lasate sa se incinga prea tare, ca sa nu se faramiteze stratul de pesmet.

Se scurg rotitele de cascaval pe hartie absorbanta, se aseaza peste frunzele de salata si andive si se servesc imediat. Rotitele de cascaval panE se pot servi dupa felul principal, sau ca aperitiv, langa un pahar cu vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci