autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rotite de cascaval pane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde, , 2 andive, , 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele, , 1-2 oua batute, , 50-75 g pesmet alb., Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie, , 8 linguri ulei de masline, , sare si, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala salata si andivele, se desfac frunzele, se zvanta, se pun - separat - in doua servete de bucatarie si se tin la frigider cel putin o ora.
Se prepara sosul vinegreta, amestecand bine toate ingredientele.
Se dau, pe rand, prin sosul de vinegreta frunzele de salata si de andive si se aranjeaza pe un platou adanc, cele de salata verde pe margini, iar andivele la mijloc, si se pun, din nou, la frigider.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita, pana la 180gr. (la aceasta temperatura, pesmetul se rumeneste in 60 de secunde).
Se ia cascavalul din frigider, se taie in 8 felii groase de 1/2 cm, care se dau mai intai prin oul batut si pe urma prin pesmet. Se prajesc circa 2 minute in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos, dar nu trebuie lasate sa se incinga prea tare, ca sa nu se faramiteze stratul de pesmet.
Se scurg rotitele de cascaval pe hartie absorbanta, se aseaza peste frunzele de salata si andive si se servesc imediat. Rotitele de cascaval panE se pot servi dupa felul principal, sau ca aperitiv, langa un pahar cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite de cascaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cosulete cu vinete

Cosulete cu vinete

Se spala rosiile, se taie in jumatati, se scobesc de miez. Se umplu rosiile cu salata de vinete

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Ardei umpluti cu branza Filadelfia

Ardei umpluti cu branza Filadelfia

Se amesteca toate ingredientele,ceapa se taie marunt si umplem ardeii,decoram si.....gata!!!!!!!!

2 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Da ,sunt foarte bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde
  • 2 andive
  • 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele
  • 1-2 oua batute
  • 50-75 g pesmet alb.
  • Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare si
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei copti umpluti cu cascaval