autor:

Fara foto

» » Aperitive

Rotite de cascaval pane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde, , 2 andive, , 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele, , 1-2 oua batute, , 50-75 g pesmet alb., Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie, , 8 linguri ulei de masline, , sare si, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala salata si andivele, se desfac frunzele, se zvanta, se pun - separat - in doua servete de bucatarie si se tin la frigider cel putin o ora.
Se prepara sosul vinegreta, amestecand bine toate ingredientele.
Se dau, pe rand, prin sosul de vinegreta frunzele de salata si de andive si se aranjeaza pe un platou adanc, cele de salata verde pe margini, iar andivele la mijloc, si se pun, din nou, la frigider.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita, pana la 180gr. (la aceasta temperatura, pesmetul se rumeneste in 60 de secunde).
Se ia cascavalul din frigider, se taie in 8 felii groase de 1/2 cm, care se dau mai intai prin oul batut si pe urma prin pesmet. Se prajesc circa 2 minute in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos, dar nu trebuie lasate sa se incinga prea tare, ca sa nu se faramiteze stratul de pesmet.
Se scurg rotitele de cascaval pe hartie absorbanta, se aseaza peste frunzele de salata si andive si se servesc imediat. Rotitele de cascaval panE se pot servi dupa felul principal, sau ca aperitiv, langa un pahar cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite de cascaval pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Papa de urda

Papa de urda

Slanina o taiem cubulete si o prajim .Dupa ce s-a rumenit adaugam cozile de usturoi taiate marunt

7 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pasta de branza

Pasta de branza

Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade

5 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

    Da ,sunt foarte bune

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 salata verde
  • 2 andive
  • 125 g cascaval afumat (sul) curatat de coaja si taiat rondele
  • 1-2 oua batute
  • 50-75 g pesmet alb.
  • Pentru sosul vinegreta: 2 linguri zeama de lamaie
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare si
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Galuste din urda cu sos de rosii