autor:

delicious flavours
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente paste:, , - 200 gr faina, - 2 oua, - apa, - un praf de sare, , Ingrediente umplutura:, , - 500 gr ricotta, - 200 gr spanac, - 1 ou, - 50 gr parmezan, - 50 gr unt, - 1 ceapa mica, - busuioc, - nucsoara, - sare si piper, , Ingrediente sos:, , - 200 gr unt, - 100 gr parmezan, - salvie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Prima data vom opari spanacul cateva minute, o tocam marunt si o lasam sa se scurga bine de zeama pe care o lasa.
Pentru aluatul de paste procedam ca la taiteii de casa si anume: amestecam faina cu ouale si putina sare, dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam atata apa cat sa fie aluatul elastic si usor de modelat. Intindem cu sucitoarea si insistam pana obtinem o foaie putin mai groasa decat cea pe care o facem pentru taitei. Aproximativ cum sunt foile de lasagna din comert.
Ceapa o tocam marunt si o calim in untul incalzit in prealabil pana devine sticloasa. Intre timp amestecam ricotta cu oul, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, putin busuioc si nucsoara. Adaugam si ceapa calita si racita si amestecam bine. Stoarcem foarte bine spanacul si-l incorporam in amestecul de ricotta.
Intre timp punem o oala cat mai incapatoare (ca si latime nu neaparat adancime) cu apa si putina sare la fiert.
Intindem in strat uniform aceasta compozitie pe foaia de aluat, lasand 1-2 cm liberi pe margine pentru a nu iesi umplutura pe margini.
Rulam aluatul cat mai strans, inchidem marginile celor doua capete (ca ambalajul la bomboane), asezam rulada pe un prosop de bucatarie, pe care l-am spalat cu o zi inainte in apa cu putin otet (atentie sa nu folositi detergent, sapun, limpezitor, etc) si legam capetii cu o sfoara.
Daca este prea lunga rulada si nu incape in oala o indoiti usor cat sa incapa.
Cand incepe sa fiarba apa asezam rulada in oala si lasam sa fiarba 30-35 minute. Dupa acest timp scoatem rulada, o despachetam si o taiem in felii de aprox 4-5 cm. Asezam feliile de rulada intr-o tava termorezistenta
si turnam peste ele sosul obtinut astfel: topim untul, adaugam parmezanul ras si salvie proaspata tocata marunt sau uscata. Radem si deasupra putin parmezan si dam la cuptorul preincalzit circa 15 minute.
Se servesc calde...o nebunie, belive me! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo di ricotta e spinaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rotolo di ricotta e spinaci

Rotolo di ricotta e spinaci

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Crema picanta cu avocado

Crema picanta cu avocado

Se mixeaza la blender rosiile,frunzele de busuioc,ardeiii iuti,iar in sucul rezultat se pun semintele

2 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorina Stoicescu , 23 iunie 2014

    Dar ,Doamne!!Taitei fac mereu...doar nu ma doare mana naibilor :)))))))) Nu ma lua in seama . Suna interesant!!!

  • Fara foto

    Sorina Stoicescu , 23 iunie 2014

    WOOOW Si daca folosesc foi de placinta cumparate?

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Interesanta reteta! O pregatesc si iti spun cum a iesit. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

      Mmmmmmmmmmmmmmmmm ce gustos!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente paste:
  • - 200 gr faina
  • - 2 oua
  • - apa
  • - un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • - 500 gr ricotta
  • - 200 gr spanac
  • - 1 ou
  • - 50 gr parmezan
  • - 50 gr unt
  • - 1 ceapa mica
  • - busuioc
  • - nucsoara
  • - sare si piper
  • Ingrediente sos:
  • - 200 gr unt
  • - 100 gr parmezan
  • - salvie

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Simona (Chef de cuisine)

Interesanta reteta! O pregatesc si iti spun cum a iesit. Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Nudli cu mere