autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Royal Tiramisu

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2010

Ingrediente
un blat de pandispan, 100 ml cafea tare, 2 linguri lichior amaretto, 500 g mascarpone, 250 ml frisca lichida, 150g ciocolata amara, 2 galbenusuri, 2 linguri cu varf zahar, 4 grame(2 foi) gelatina, cacao pt ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pornind de la Tiramisu rețeta originală am facut acest Royal Tiramisu. Merita!

Punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.Batem galbenusurile spuma cu zahar,adaugam mascarponele si mixam in continuare.Ciocolata rupta bucati o topim in putina cafea amestecata cu amaretto si o adaugam la compozitia de mai sus.Punem si gelatina topita intr-o lingurita de lapte,mixam si la urma adaugam frisca batuta spuma,amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

In tava cu inel punem blatul,stropim cu amestecul de cafea si amaretto,si rasturnam deasupta toata crema.Lasam la frigider minim 5 ore.Decoram cu cacao cernuta din abundenta si ornam cu ce gasim(eu nu prea am gasit:)

pofta buna si sper sa va ridice moralul sau sa va dea energie dupa cum o cere si numele!;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Royal Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Dovleac copt (dublete, bostan sau ludau)

Pentru aceasta, se taie (cu mult efort) un dovleac in felii potrivite, se pune la cuptorul incins

24 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu budinca si sos de zmeura

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Rapid si tareeeeeeeee gustos ! *****

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    super arata bv

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Foarte reusit!!! felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Aromat si apetisant*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      yami yami ce bun e!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • un blat de pandispan
  • 100 ml cafea tare
  • 2 linguri lichior amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 150g ciocolata amara
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 4 grame(2 foi) gelatina
  • cacao pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Rapid si tareeeeeeeee gustos ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Dulceata de cirese