autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rozete de ciocolata si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 125 g unt, , 2/3 ceasca zahar pudra, , 1 ou batut usor, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , 1 1/4 ceasca faina, , 1/4 ceasca pudra de cacao, , 2 linguri coaja glasata de lamaie si portocale, amestecata si taiata bucatele sau visine din dulceata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava de 38X28 cm. Se bate bine untul cu zaharul (eventual cu mixerul), se adauga oul si coaja de lamaie si se amesteca pana ce devin spumoase.
Se incorporeaza faina cernuta si praful de cacao si se amesteca in continuare cu o lingura de metal, pana ce compozitia se leaga bine si devine neteda.
Se toarna - pe rand - crema in cornetul spritat si se formeaza - direct pe tava - rozete de aproximativ 3 cm. Pe fiecare rozeta se pune putina coaja de lamaie si portocala, se dau apoi 12 minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca pe tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rozete de ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri fragede

Cornuri fragede

Toate acestea le framinti bine si le portionezi ca pe niste galusti.Le pui la rece.A doua zi,albusurile

15 voturi    0 comentarii
23h
Dulciuri diverse
pandispan pufos

pandispan pufos

Separam oualele. In bolul de la mixer punem galbenusurile cu zahar si le amestecam pentru 10 minute.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 60 de bucati): 125 g unt
  • 2/3 ceasca zahar pudra
  • 1 ou batut usor
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 2 linguri coaja glasata de lamaie si portocale
  • amestecata si taiata bucatele sau visine din dulceata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi cu smantana si dulceata