autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rozete de ciocolata si lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 125 g unt, , 2/3 ceasca zahar pudra, , 1 ou batut usor, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , 1 1/4 ceasca faina, , 1/4 ceasca pudra de cacao, , 2 linguri coaja glasata de lamaie si portocale, amestecata si taiata bucatele sau visine din dulceata.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava de 38X28 cm. Se bate bine untul cu zaharul (eventual cu mixerul), se adauga oul si coaja de lamaie si se amesteca pana ce devin spumoase.
Se incorporeaza faina cernuta si praful de cacao si se amesteca in continuare cu o lingura de metal, pana ce compozitia se leaga bine si devine neteda.
Se toarna - pe rand - crema in cornetul spritat si se formeaza - direct pe tava - rozete de aproximativ 3 cm. Pe fiecare rozeta se pune putina coaja de lamaie si portocala, se dau apoi 12 minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca pe tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rozete de ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca

Cornulete cu nuca

Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de

11 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 60 de bucati): 125 g unt
  • 2/3 ceasca zahar pudra
  • 1 ou batut usor
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/4 ceasca pudra de cacao
  • 2 linguri coaja glasata de lamaie si portocale
  • amestecata si taiata bucatele sau visine din dulceata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Profiterol