Ruladã de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ruladã de portocale

Ingrediente

  • 350 gr. de zahãr
  • 1 linguritã de fãinã
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 150 ml. suc proaspãt de portocale
  • 8 ouã
  • 80 gr. de unt
  • Decor:
  • felii de portocalã si coajã rasã
  • scortisoarã pudrã

Mod de preparare

Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare.

Am folosit suc natural din portocale locale dulci ( algarvias) zemoase , foarte bogate în vitamina C. Dupã ce am pregãtit sucul, am profitat sã rad si coaja.

1)Într-un vas se amestecã zahãrul cu fãina, coaja de portocalã si sucul.

2)Adaugã ouãle întregi si bate bine pânã se topeste zahãrul.

Topeste untul în microunde sau bain-marie si adaugã peste crema de ouã. Amestecã bine.

3)Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.

Toarnã crema de ouã.

4) Dã la copt pt. cca. 20 min. la 180ºC.

Verificã cu ajutorul scobitori când sa copt si scoate din cuptor.

5)Întoarce rulada cu multã grijã peste un prosop de bucãtãrie tapetat cu zahãr.

Aveti multã grijã pt. cã aceastã ruladã este moale, poate noi români am putea-o numi " Omletã de portocale" :))

Ruleazã încet torta cu ajutorul prosopului si lasã sã se rãceascã.

6)Decoreazã cu coajã rasã de portocale si felii.

Excelentã ca gustare alãturi de o ceascã de ceai sau ciocolatã caldã.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise