Ruladã de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ruladã de portocale

Ingrediente

  • 350 gr. de zahãr
  • 1 linguritã de fãinã
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 150 ml. suc proaspãt de portocale
  • 8 ouã
  • 80 gr. de unt
  • Decor:
  • felii de portocalã si coajã rasã
  • scortisoarã pudrã

Mod de preparare

Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare.

Am folosit suc natural din portocale locale dulci ( algarvias) zemoase , foarte bogate în vitamina C. Dupã ce am pregãtit sucul, am profitat sã rad si coaja.

1)Într-un vas se amestecã zahãrul cu fãina, coaja de portocalã si sucul.

2)Adaugã ouãle întregi si bate bine pânã se topeste zahãrul.

Topeste untul în microunde sau bain-marie si adaugã peste crema de ouã. Amestecã bine.

3)Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.

Toarnã crema de ouã.

4) Dã la copt pt. cca. 20 min. la 180ºC.

Verificã cu ajutorul scobitori când sa copt si scoate din cuptor.

5)Întoarce rulada cu multã grijã peste un prosop de bucãtãrie tapetat cu zahãr.

Aveti multã grijã pt. cã aceastã ruladã este moale, poate noi români am putea-o numi " Omletã de portocale" :))

Ruleazã încet torta cu ajutorul prosopului si lasã sã se rãceascã.

6)Decoreazã cu coajã rasã de portocale si felii.

Excelentã ca gustare alãturi de o ceascã de ceai sau ciocolatã caldã.

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise