autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri

Ruladã de portocale

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
350 gr. de zahãr, 1 linguritã de fãinã, coaja rasã de la o portocalã, 150 ml. suc proaspãt de portocale, 8 ouã, 80 gr. de unt, Decor:, felii de portocalã si coajã rasã, scortisoarã pudrã

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare.
Am folosit suc natural din portocale locale dulci ( algarvias) zemoase , foarte bogate în vitamina C. Dupã ce am pregãtit sucul, am profitat sã rad si coaja.
1)Într-un vas se amestecã zahãrul cu fãina, coaja de portocalã si sucul.
2)Adaugã ouãle întregi si bate bine pânã se topeste zahãrul.
Topeste untul în microunde sau bain-marie si adaugã peste crema de ouã. Amestecã bine.
3)Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.
Toarnã crema de ouã.
4) Dã la copt pt. cca. 20 min. la 180ºC.
Verificã cu ajutorul scobitori când sa copt si scoate din cuptor.
5)Întoarce rulada cu multã grijã peste un prosop de bucãtãrie tapetat cu zahãr.
Aveti multã grijã pt. cã aceastã ruladã este moale, poate noi români am putea-o numi " Omletã de portocale" :))
Ruleazã încet torta cu ajutorul prosopului si lasã sã se rãceascã.
6)Decoreazã cu coajã rasã de portocale si felii.
Excelentã ca gustare alãturi de o ceascã de ceai sau ciocolatã caldã.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladã de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

-Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea.Se adauga pesmetul apoi se adauga si albusurile batute

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Dinte negru

Dinte negru

Se amesteca zaharul (200 g) cu untul moale. Se adauga cacaua, 200 ml lapte, galbenusurile si se amesteca

11 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Cred ca e o bunatate.....sigur o sa incerc si eu.....felicitari...........*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    Delicioasa tare ! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 martie 2011

    hmmm....un deliciu!

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. de zahãr
  • 1 linguritã de fãinã
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 150 ml. suc proaspãt de portocale
  • 8 ouã
  • 80 gr. de unt
  • Decor:
  • felii de portocalã si coajã rasã
  • scortisoarã pudrã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mia (Chef de cuisine)

Cred ca e o bunatate.....sigur o sa incerc si eu.....felicitari...........*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ecler - reteta originala