Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile, mierea, praful de sare si faina. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu.
Crema se pregateste fierband pe foc mic laptele cu zaharul, faina, cacaua si praful de sare. Se fierbe amestecand continuu pana devine o ciulama mai groasa. Cand s-a mai racorit, se adauga untul si esenta de rom.
Pe foaia de rulada racita se intinde in strat subtire crema. Se ruleaza usor fiind elastica datorita mierii.
Am taiat bucati de aproximativ 5, 6 cm si le-am decorat cu ciocolata, zmeura si sos de zmeura ( 1/2 cana de zmeura cu 2 linguri de zahar fierte pe foc, strecurate)
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii