autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Rulada altfel

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru foaia de rulada este nevoie de:, , 5 oua, 140 g zahar, 100 g faina, 2 lingurite de miere, un praf de sare, , Ingrediente pentru crema:, , 1/2 l lapte, 1 cana de zahar, 3, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt sau margarin, esenta de rom, praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile, mierea, praful de sare si faina. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu.



Crema se pregateste fierband pe foc mic laptele cu zaharul, faina, cacaua si praful de sare. Se fierbe amestecand continuu pana devine o ciulama mai groasa. Cand s-a mai racorit, se adauga untul si esenta de rom.



Pe foaia de rulada racita se intinde in strat subtire crema. Se ruleaza usor fiind elastica datorita mierii.

Am taiat bucati de aproximativ 5, 6 cm si le-am decorat cu ciocolata, zmeura si sos de zmeura ( 1/2 cana de zmeura cu 2 linguri de zahar fierte pe foc, strecurate)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada altfel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice (Poale-n brau)

Branzoaice (Poale-n brau)

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua. Laptele se incalzeste un pic (nu

117 voturi    33 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de prune rosii

Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada este nevoie de:
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite de miere
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 3
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt sau margarin
  • esenta de rom
  • praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare