autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Rulada altfel

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru foaia de rulada este nevoie de:, , 5 oua, 140 g zahar, 100 g faina, 2 lingurite de miere, un praf de sare, , Ingrediente pentru crema:, , 1/2 l lapte, 1 cana de zahar, 3, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt sau margarin, esenta de rom, praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile, mierea, praful de sare si faina. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu.



Crema se pregateste fierband pe foc mic laptele cu zaharul, faina, cacaua si praful de sare. Se fierbe amestecand continuu pana devine o ciulama mai groasa. Cand s-a mai racorit, se adauga untul si esenta de rom.



Pe foaia de rulada racita se intinde in strat subtire crema. Se ruleaza usor fiind elastica datorita mierii.

Am taiat bucati de aproximativ 5, 6 cm si le-am decorat cu ciocolata, zmeura si sos de zmeura ( 1/2 cana de zmeura cu 2 linguri de zahar fierte pe foc, strecurate)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada altfel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada este nevoie de:
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite de miere
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 3
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt sau margarin
  • esenta de rom
  • praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioasa

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Rafaello cu ricotta