autor:

Calinescu_Gabriela

» » Dulciuri diverse

Rulada altfel

Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru foaia de rulada este nevoie de:, , 5 oua, 140 g zahar, 100 g faina, 2 lingurite de miere, un praf de sare, , Ingrediente pentru crema:, , 1/2 l lapte, 1 cana de zahar, 3, 4 linguri faina, 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt sau margarin, esenta de rom, praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Foaia de rulada se pregateste astfel: albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile, mierea, praful de sare si faina. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu.



Crema se pregateste fierband pe foc mic laptele cu zaharul, faina, cacaua si praful de sare. Se fierbe amestecand continuu pana devine o ciulama mai groasa. Cand s-a mai racorit, se adauga untul si esenta de rom.



Pe foaia de rulada racita se intinde in strat subtire crema. Se ruleaza usor fiind elastica datorita mierii.

Am taiat bucati de aproximativ 5, 6 cm si le-am decorat cu ciocolata, zmeura si sos de zmeura ( 1/2 cana de zmeura cu 2 linguri de zahar fierte pe foc, strecurate)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada altfel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla.Daca nu avem esenta de rom

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada este nevoie de:
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 lingurite de miere
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 3
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt sau margarin
  • esenta de rom
  • praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Calinescu_Gabriela
Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Fructele se pun intr-o cratita cu zaharul si se tin sa dea cateva clocote pana se inmoaie. Foietajul

0 voturi    2 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa glazurata

Negresa glazurata

Ouale se separa. Din cantitatea totala de zahar se pun separat 4 linguri de zahar. Acesta se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite... a la Ramona