autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Rulada Andreea

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
Foaia de rulada: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, esenta de vanilie, , Crema: o budinca de ciocolata, 1 lingura cacao, 50 gr ciocolata, 300 ml lapte, 50g margarina, esenta de rom, , Decor: 50gr ciocolata, 3 linguri de zahar, miezul de la 10 nuci

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura de zahar, se amesteca si se adauga faina incorporandu-se usor. Se intinde pe hartie de copt si se coace la foc foarte mic.

Crema: Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de lapte rece, iar restul se pune la fiert impreuna cu ciocolata si cacao. Cand aproape a fiert se adauga budinca si se fierbe pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se bate bine cu mixerul.

Decor: Zaharul se pune la topit, iar cand capata o culoare maronie deschis se adauga nuca si se rastoarna pe o suprafata unsa cu un pic de ulei. Se lasa la racit bine, dupa ce s-a racit se zdrobeste cu sucitorul formandu-de un barot.

Asamblare: Pe foaia de rulada se intinde crema, iar la marginea foii se pun doua banane. Se ruleaza si se da la rece. Dupa ce s-a racit se glaseaza in ciocolata (eu m-am ajutat de o pensula sa o intind fiindca cantitatea de ciocolata era mica). Cat inca ciocolata nu era uscata se baroteaza cu nuca pregatita . Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Andreea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu lapte de cocos

Prajitura cu lapte de cocos

Se bat galbenusurile cu mixerul se adauga 2 linguri apa calda si cand devin spumoase si deschise

8 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Deliciu ciocolatos

Deliciu ciocolatos

1. Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sarea apoi se incorporeaza galbenusurile

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nadia , 28 octombrie 2009

    Buna, buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    E tare aspectoasa si apetisanta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Arata foarte bine,ca tot ce am vazut azi preparat de tine. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Arata super,felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

      Arata excelent/exceptional. Va asigur k e minunata la gust... ce pofta mi se face... :))

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Arata bine, cred ca este idem...... asa toata lumea este multumita de comentarii, nu!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Silvia nu a avut timp sa oxideze banana ...s-a papat repede :)) . Dana multumesc de idee...cred ca am sa incerc si varianta asta. Lidia nu se rupe foaia...chiar s-a rulat foarte frumos

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Nu se rupe foaia cand rulati cu banana?

    • Fara foto

      dana ungur , 05 iulie 2008

      n-ai incercat cu budinca de vanilie si ciocolata alba??

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      trebuie papata repede ,altfel banana oxideaza, este grozava cand ai mai multi invitati

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Foaia de rulada: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema: o budinca de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 50 gr ciocolata
  • 300 ml lapte
  • 50g margarina
  • esenta de rom
  • Decor: 50gr ciocolata
  • 3 linguri de zahar
  • miezul de la 10 nuci

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

Nadia

Buna, buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat