autor:

husni

» » Aperitive

Rulada-aperitiv

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -150 g faina, -6 linguri lapte, -cca 1/4 lingurita de sare(sau dupa gust), -1/2 lingurita de praf de copt, , Pt.crema de brinza:-cca 80 g unt,, -100 ml smintina, -150 g telemea rasa(pe razatoarea cu, gauri mici), -150 g cascaval ras(pe razatoarea cu, gauri mici), Mai e nevoie de :-1 ardei rosu,copt, -1 ardei verde,copt, -cca 150-200 g felii de sunca,salam,bacon...(ce va place)

Dificultate: Redusa Timp: 9h

24 voturi

Mod de preparare

Pt.blat se foloseste o tava de 33/37(eu folosesc tava de la aragaz).
Albusurile de la cele 6 oua si sarea se bat bine;se pun galbenusurile;se bate in continuare,dar numai pt omogenizare.Se pune,apoi,laptele si cu o lingura de lemn se amesteca incet;se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt) si se mesteca usor;cind compozitia e omogena,se pune in tava(cca 33/37) cu hirtie de copt.Se da la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 25-30 minute.
Cind e gata(se incearca cu o scobitoare...),asa calda(de fapt fierbinte),se ruleaza intr-un prosop umed;se lasa sa se raceasca.
In timpul asta facem crema de brinza:se amesteca
ingredientele si se potrivesc de sare.
Tot in timpul asta se coc ardeii,se curata,se taie felii de1,5/12 cm;dupa feliere,se pun pe un servetel absorbant;trebuie sa fie uscati cind ii folosim.

Asamblare:se desfasoara rulada(rece);se intinde pe rulada jumatate din cantitatea de crema;se aranjeaza ardeii,apoi,sunca.Peste sunca se pune a 2-a jumatate de crema;se intinde,apoi,se ruleaza din nou.
Rulada se preseaza(putin),cind se ruleaza,apoi se inveleste bine in folie;se da la frigider,peste noapte.
A 2-a zi,taiem rulada felii;o servim f.rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Separam albusurile de galbenusuri. Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu

29 voturi    14 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

Legumele se fierb,apoi după ce se răcesc se taie cubulețe. Merele se curăță de coajă,se taie

4 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Bună reţetă!

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    arata bine bine am salvato si eu felicitari

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Mmmm trebuie sa fie foarte buna rulada aceasta!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

9h

24 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -6 linguri lapte
  • -cca 1/4 lingurita de sare(sau dupa gust)
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • Pt.crema de brinza:-cca 80 g unt,
  • -100 ml smintina
  • -150 g telemea rasa(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • -150 g cascaval ras(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • Mai e nevoie de :-1 ardei rosu,copt
  • -1 ardei verde,copt
  • -cca 150-200 g felii de sunca,salam,bacon...(ce va place)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Bună reţetă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitive din branza de vaci