autor:

husni

» » Aperitive

Rulada-aperitiv

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -150 g faina, -6 linguri lapte, -cca 1/4 lingurita de sare(sau dupa gust), -1/2 lingurita de praf de copt, , Pt.crema de brinza:-cca 80 g unt,, -100 ml smintina, -150 g telemea rasa(pe razatoarea cu, gauri mici), -150 g cascaval ras(pe razatoarea cu, gauri mici), Mai e nevoie de :-1 ardei rosu,copt, -1 ardei verde,copt, -cca 150-200 g felii de sunca,salam,bacon...(ce va place)

Dificultate: Redusa Timp: 9h

23 voturi

Mod de preparare

Pt.blat se foloseste o tava de 33/37(eu folosesc tava de la aragaz).
Albusurile de la cele 6 oua si sarea se bat bine;se pun galbenusurile;se bate in continuare,dar numai pt omogenizare.Se pune,apoi,laptele si cu o lingura de lemn se amesteca incet;se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt) si se mesteca usor;cind compozitia e omogena,se pune in tava(cca 33/37) cu hirtie de copt.Se da la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 25-30 minute.
Cind e gata(se incearca cu o scobitoare...),asa calda(de fapt fierbinte),se ruleaza intr-un prosop umed;se lasa sa se raceasca.
In timpul asta facem crema de brinza:se amesteca
ingredientele si se potrivesc de sare.
Tot in timpul asta se coc ardeii,se curata,se taie felii de1,5/12 cm;dupa feliere,se pun pe un servetel absorbant;trebuie sa fie uscati cind ii folosim.

Asamblare:se desfasoara rulada(rece);se intinde pe rulada jumatate din cantitatea de crema;se aranjeaza ardeii,apoi,sunca.Peste sunca se pune a 2-a jumatate de crema;se intinde,apoi,se ruleaza din nou.
Rulada se preseaza(putin),cind se ruleaza,apoi se inveleste bine in folie;se da la frigider,peste noapte.
A 2-a zi,taiem rulada felii;o servim f.rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv in trei culori

Rulada aperitiv in trei culori

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina

36 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Amestecam galbenusurile cu smantantna.Apoi amestecam la galbenusuri si faina impreuna cu praful de

20 voturi    8 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Bună reţetă!

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    arata bine bine am salvato si eu felicitari

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Mmmm trebuie sa fie foarte buna rulada aceasta!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

9h

23 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -6 linguri lapte
  • -cca 1/4 lingurita de sare(sau dupa gust)
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • Pt.crema de brinza:-cca 80 g unt,
  • -100 ml smintina
  • -150 g telemea rasa(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • -150 g cascaval ras(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • Mai e nevoie de :-1 ardei rosu,copt
  • -1 ardei verde,copt
  • -cca 150-200 g felii de sunca,salam,bacon...(ce va place)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Bună reţetă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pogacele cu cascaval