Rulada-aperitiv

Timp pregatire
540 minute
Complexitate
redusa
Rulada-aperitiv

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -6 linguri lapte
  • -cca 1/4 lingurita de sare(sau dupa gust)
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • Pt.crema de brinza:-cca 80 g unt,moale
  • -100 ml smintina
  • -150 g telemea rasa(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • -150 g cascaval ras(pe razatoarea cu
  • gauri mici)
  • Mai e nevoie de :-1 ardei rosu,copt
  • -1 ardei verde,copt
  • -cca 150-200 g felii de sunca,salam,bacon...(ce va place)

Mod de preparare

Pt.blat se foloseste o tava de 33/37(eu folosesc tava de la aragaz).

Albusurile de la cele 6 oua si sarea se bat bine;se pun galbenusurile;se bate in continuare,dar numai pt omogenizare.Se pune,apoi,laptele si cu o lingura de lemn se amesteca incet;se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt) si se mesteca usor;cind compozitia e omogena,se pune in tava(cca 33/37) cu hirtie de copt.Se da la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 25-30 minute.

Cind e gata(se incearca cu o scobitoare...),asa calda(de fapt fierbinte),se ruleaza intr-un prosop umed;se lasa sa se raceasca.

In timpul asta facem crema de brinza:se amesteca

ingredientele si se potrivesc de sare.

Tot in timpul asta se coc ardeii,se curata,se taie felii de1,5/12 cm;dupa feliere,se pun pe un servetel absorbant;trebuie sa fie uscati cind ii folosim.

Asamblare:se desfasoara rulada(rece);se intinde pe rulada jumatate din cantitatea de crema;se aranjeaza ardeii,apoi,sunca.Peste sunca se pune a 2-a jumatate de crema;se intinde,apoi,se ruleaza din nou.

Rulada se preseaza(putin),cind se ruleaza,apoi se inveleste bine in folie;se da la frigider,peste noapte.

A 2-a zi,taiem rulada felii;o servim f.rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise