autor:

Dorina Pop

» » Aperitive

Rulada aperitiv cu branza

Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorina Pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Ingrediente
Blat: 4 oua, 8 linguri de faina, un varf de cutit de sare, plic de praf de copt,2 linguri ulei., , Umplutura: ½ baton de branza de burduf, ½ baton de crema de unt, 2 castraveti murati, ¼ ardei gras rosu sau galben, sare si piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

78 voturi

Mod de preparare

Se spala ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul, apoi se adauga treptat faina si praful de copt, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se distruge spuma obtinuta din albusurile batute.

Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor 30 minute.

Intre timp se prepara umplutura din branza de burduf, crema de unt, castravetii taiati cubulete mici si scursi foarte bine inainte de a fi adaugati in crema de branza, cubulete de ardei gras si se condimenteaza dupa gust.

Dupa ce s-a copt, blatul de ruleaza intr-un prosop umed, unde se tine 15 minute.

Foaia se unge cu 1/3 din crema, apoi se aseaza doua felii de sunca presata la marginea foii, se unge cu restul de crema de branza, peste care, facultative se mai poate un fir de cabanos si se ruleaza totul, punandu-se in folie de plastic sau in folie de aluminiu.

Atentie, chiar daca foaia de blat se crapa la exterior, nu e nimic, deoarece , atunci cand se taie in felii subtiri arata foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza.Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Amestecam galbenusurile cu smantantna.Apoi amestecam la galbenusuri si faina impreuna cu praful de

20 voturi    8 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2011

    Ce bine arata ! Trebuie facuta neaparat !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Ce bine arata ruladele voastre!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Fac si eu aceasta rulada destul de des si este foarte buna !!! Felicitari !!! Am vrut sa o trec la retete testate, dar nu pot , asa ca am sa trec aici reteta. Ingrediente: 600 ml lapte,125 g faina,100 g unt,4 oua,250 g jambon sau sunca, 200 g cascaval, sare. Mod de preparare: Se face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos .Restul sosului se amesteca cu ouale batute bine si se pune apoi compozitia in tava unsa si tapetata cu foaie de copt, la cuptor sa se coaca. Se verifica cu scobitoarea. Jambonul fiert se toaca( eu l-am taiat bucatele mici), se amesteca impreuna cu cascavalul ras pe gaurile mari si se incheaga cu cele 5 linguri de sos si putina smintina sau maioneza , daca trebuie.Se condimenteaza. Dupa ce e gata rulada , coapta, asa fierbinte , se ruleaza in hirtia de copt din tava si se lasa la racit, apoi se umple cu compozitia de jambon. Pentru aspect, eu am pus cabanos, ardei rosu si castravete murat si apoi am rulat rulada. Se da la rece pentru citeva ore, asa in folie si apoi se poate taia. Rulada se vede pe mijloc...

    • Fara foto

      ionut (Bucatar) , 21 ianuarie 2009

      Imi place cum arata, sigur e si delicioasa. Bafta in concurs, te sustinem!

    • Fara foto

      nela (Bucatar) , 21 ianuarie 2009

      Interesanta combinatia, gogosari, cstraveti, sunca si branza. O voi incerca.

    • Dorina Pop

      Dorina Pop (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009

      Atasez si o poza finala, o farfurie cu aperitiv, pe care se gasesc si feliutele de rulada aperitiv cu branza.Pofta buna!

    • Fara foto

      Crina , 13 ianuarie 2009

      In mod sigur juriul a admis in concurs si retete care nu indeplinesc conditiile puse in regulament ( adica sa fie prezentate fotografii pentru fazele de executie a produsului).

    • Fara foto

      Mircea , 08 ianuarie 2009

      Pe cand putem gusta din produsul final? :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

78 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • un varf de cutit de sare, plic de praf de copt,2 linguri ulei.
  • Umplutura: ½ baton de branza de burduf
  • ½ baton de crema de unt
  • 2 castraveti murati
  • ¼ ardei gras rosu sau galben
  • sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dorina Pop
Tort spiralat

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati. Stafidele

88 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Ce bine arata ! Trebuie facuta neaparat !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de vinete cu branza