Se spala ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul, apoi se adauga treptat faina si praful de copt, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se distruge spuma obtinuta din albusurile batute.
Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor 30 minute.
Intre timp se prepara umplutura din branza de burduf, crema de unt, castravetii taiati cubulete mici si scursi foarte bine inainte de a fi adaugati in crema de branza, cubulete de ardei gras si se condimenteaza dupa gust.
Dupa ce s-a copt, blatul de ruleaza intr-un prosop umed, unde se tine 15 minute.
Foaia se unge cu 1/3 din crema, apoi se aseaza doua felii de sunca presata la marginea foii, se unge cu restul de crema de branza, peste care, facultative se mai poate un fir de cabanos si se ruleaza totul, punandu-se in folie de plastic sau in folie de aluminiu.
Atentie, chiar daca foaia de blat se crapa la exterior, nu e nimic, deoarece , atunci cand se taie in felii subtiri arata foarte bine.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii