Rulada aperitiv cu branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada aperitiv cu branza

Ingrediente

  • Blat: 4 oua, 8 linguri de faina, un varf de cutit de sare,1/2 plic de praf de copt,2 linguri ulei.
  • Umplutura: ½ baton de branza de burduf, ½ baton de crema de unt, 2 castraveti murati, ¼ ardei gras rosu sau galben, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se spala ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul, apoi se adauga treptat faina si praful de copt, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se distruge spuma obtinuta din albusurile batute.

Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor 30 minute.

Intre timp se prepara umplutura din branza de burduf, crema de unt, castravetii taiati cubulete mici si scursi foarte bine inainte de a fi adaugati in crema de branza, cubulete de ardei gras si se condimenteaza dupa gust.

Dupa ce s-a copt, blatul de ruleaza intr-un prosop umed, unde se tine 15 minute.

Foaia se unge cu 1/3 din crema, apoi se aseaza doua felii de sunca presata la marginea foii, se unge cu restul de crema de branza, peste care, facultative se mai poate un fir de cabanos si se ruleaza totul, punandu-se in folie de plastic sau in folie de aluminiu.

Atentie, chiar daca foaia de blat se crapa la exterior, nu e nimic, deoarece , atunci cand se taie in felii subtiri arata foarte bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise