Ingrediente
Blat: 4 oua, 8 linguri de faina, un varf de cutit de sare,1/2 plic de praf de copt,2 linguri ulei., , Umplutura: ½ baton de branza de burduf, ½ baton de crema de unt, 2 castraveti murati, ¼ ardei gras rosu sau galben, sare si piper dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
79 voturi
Mod de preparare
Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor 30 minute.
Intre timp se prepara umplutura din branza de burduf, crema de unt, castravetii taiati cubulete mici si scursi foarte bine inainte de a fi adaugati in crema de branza, cubulete de ardei gras si se condimenteaza dupa gust.
Dupa ce s-a copt, blatul de ruleaza intr-un prosop umed, unde se tine 15 minute.
Foaia se unge cu 1/3 din crema, apoi se aseaza doua felii de sunca presata la marginea foii, se unge cu restul de crema de branza, peste care, facultative se mai poate un fir de cabanos si se ruleaza totul, punandu-se in folie de plastic sau in folie de aluminiu.
Atentie, chiar daca foaia de blat se crapa la exterior, nu e nimic, deoarece , atunci cand se taie in felii subtiri arata foarte bine.
Sidy (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009
Fac si eu aceasta rulada destul de des si este foarte buna !!! Felicitari !!! Am vrut sa o trec la retete testate, dar nu pot , asa ca am sa trec aici reteta. Ingrediente: 600 ml lapte,125 g faina,100 g unt,4 oua,250 g jambon sau sunca, 200 g cascaval, sare. Mod de preparare: Se face un sos din untul pus la topit, faina si apoi laptele pus incetisor si invirtind mereu sa nu se faca cocoloase !!! Se lasa la racit si se pun deoparte vreo 5 linguri din sos .Restul sosului se amesteca cu ouale batute bine si se pune apoi compozitia in tava unsa si tapetata cu foaie de copt, la cuptor sa se coaca. Se verifica cu scobitoarea. Jambonul fiert se toaca( eu l-am taiat bucatele mici), se amesteca impreuna cu cascavalul ras pe gaurile mari si se incheaga cu cele 5 linguri de sos si putina smintina sau maioneza , daca trebuie.Se condimenteaza. Dupa ce e gata rulada , coapta, asa fierbinte , se ruleaza in hirtia de copt din tava si se lasa la racit, apoi se umple cu compozitia de jambon. Pentru aspect, eu am pus cabanos, ardei rosu si castravete murat si apoi am rulat rulada. Se da la rece pentru citeva ore, asa in folie si apoi se poate taia. Rulada se vede pe mijloc...
ionut (Bucatar) , 21 ianuarie 2009
Imi place cum arata, sigur e si delicioasa. Bafta in concurs, te sustinem!
nela (Bucatar) , 21 ianuarie 2009
Interesanta combinatia, gogosari, cstraveti, sunca si branza. O voi incerca.
Dorina Pop (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2009
Atasez si o poza finala, o farfurie cu aperitiv, pe care se gasesc si feliutele de rulada aperitiv cu branza.Pofta buna!
Crina , 13 ianuarie 2009
In mod sigur juriul a admis in concurs si retete care nu indeplinesc conditiile puse in regulament ( adica sa fie prezentate fotografii pentru fazele de executie a produsului).
Mircea , 08 ianuarie 2009
Pe cand putem gusta din produsul final? :)