autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Rulada-aperitiv Rodica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Ingrediente
Aluat:, 500 ml de lapte, 125 g de margarină, 5 linguri de făină, 5 ouă, unsoare pentru uns tava, , Umplutura:, 150 g de caşcaval, 100-150 ml smântână, 150 g de telemea, măsline mărunţite(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina pe foc. Când margarina e topită, se toarnă aluatul subţire. Se amestecă pe foc până se îngroaşă, se trage deoparte(cam 6-7 minute). Se adaugă pe rând câte un ou până se termină ouăle.
Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.
Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.

Umplutura:
Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.
Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.

Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv Rodica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Specialitate de cascaval - 2

Specialitate de cascaval - 2

Se taie cateva felii de cascaval de tip moale si se pun intr-un vas cu capac la bain marie aprox.

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Gustoasa si prezentare deosebita!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Foarte bine arata.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O rulada foarte gustoasa. Bravo!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Imi place foarte mult rulada; este un aperitiv foarte elegant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      FELICITARI! ESTE O RULADA FOARTE FINA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml de lapte
  • 125 g de margarină
  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • unsoare pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 150 g de caşcaval
  • 100-150 ml smântână
  • 150 g de telemea
  • măsline mărunţite(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Gustoasa si prezentare deosebita!*****

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza vegana si masline verzi