autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Rulada-aperitiv Rodica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Ingrediente
Aluat:, 500 ml de lapte, 125 g de margarină, 5 linguri de făină, 5 ouă, unsoare pentru uns tava, , Umplutura:, 150 g de caşcaval, 100-150 ml smântână, 150 g de telemea, măsline mărunţite(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina pe foc. Când margarina e topită, se toarnă aluatul subţire. Se amestecă pe foc până se îngroaşă, se trage deoparte(cam 6-7 minute). Se adaugă pe rând câte un ou până se termină ouăle.
Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.
Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.

Umplutura:
Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.
Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.

Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv Rodica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri de vinete cu branza

Rulouri de vinete cu branza

Intr-un vas se pregateste umplutura, se amesteca branzeturile cu coaja de lamaie si cu firele de

2 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu brinza
Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Se bat bine ouale cu telul, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Gustoasa si prezentare deosebita!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Foarte bine arata.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O rulada foarte gustoasa. Bravo!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Imi place foarte mult rulada; este un aperitiv foarte elegant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      FELICITARI! ESTE O RULADA FOARTE FINA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml de lapte
  • 125 g de margarină
  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • unsoare pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 150 g de caşcaval
  • 100-150 ml smântână
  • 150 g de telemea
  • măsline mărunţite(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Gustoasa si prezentare deosebita!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Briose cu cascaval si masline