autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Rulada-aperitiv Rodica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Ingrediente
Aluat:, 500 ml de lapte, 125 g de margarină, 5 linguri de făină, 5 ouă, unsoare pentru uns tava, , Umplutura:, 150 g de caşcaval, 100-150 ml smântână, 150 g de telemea, măsline mărunţite(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina pe foc. Când margarina e topită, se toarnă aluatul subţire. Se amestecă pe foc până se îngroaşă, se trage deoparte(cam 6-7 minute). Se adaugă pe rând câte un ou până se termină ouăle.
Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.
Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.

Umplutura:
Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.
Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.

Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv Rodica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
MAMALIGUTA CU BRANZA

MAMALIGUTA CU BRANZA

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in

10 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri. Amestecaţi

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Gustoasa si prezentare deosebita!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Foarte bine arata.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O rulada foarte gustoasa. Bravo!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Imi place foarte mult rulada; este un aperitiv foarte elegant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      FELICITARI! ESTE O RULADA FOARTE FINA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml de lapte
  • 125 g de margarină
  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • unsoare pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 150 g de caşcaval
  • 100-150 ml smântână
  • 150 g de telemea
  • măsline mărunţite(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Gustoasa si prezentare deosebita!*****

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine cu ardei