Ingrediente
Aluat:, 500 ml de lapte, 125 g de margarină, 5 linguri de făină, 5 ouă, unsoare pentru uns tava, , Umplutura:, 150 g de caşcaval, 100-150 ml smântână, 150 g de telemea, măsline mărunţite(opţional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.
Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.
Umplutura:
Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.
Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.
Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!
mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011
Imi place foarte mult rulada; este un aperitiv foarte elegant!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011
FELICITARI! ESTE O RULADA FOARTE FINA.