autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Rulada-aperitiv Rodica

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2011

Ingrediente
Aluat:, 500 ml de lapte, 125 g de margarină, 5 linguri de făină, 5 ouă, unsoare pentru uns tava, , Umplutura:, 150 g de caşcaval, 100-150 ml smântână, 150 g de telemea, măsline mărunţite(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina pe foc. Când margarina e topită, se toarnă aluatul subţire. Se amestecă pe foc până se îngroaşă, se trage deoparte(cam 6-7 minute). Se adaugă pe rând câte un ou până se termină ouăle.
Se toarnă compoziţia în tava mare de la aragaz unsă cu unsoare şi tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 45-60 de minute.
Se scoate şi se acoperă tava cu hârtie pe care se pune un dog(planşetă). Se răstoarnă şi, cu ajutorul hârtiei, se rulează. Când e domolită bine, se întinde umplutura şi se rulează cu grijă, cu ajutorul hârtiei.

Umplutura:
Se rade telemeaua şi caşcavalul pe răzătoarea mică, se amestecă pentru a se lega cu nişte smântână.
Cine doreşte poate pune şi nişte măsline tocate pentru culoare.

Se serveşte caldă. E de-li-cioa-să!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-aperitiv Rodica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Spirale cu telemea

Spirale cu telemea

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut

7 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu brinza
Rosii cu mozzarella

Rosii cu mozzarella

Se spala si se taie rosiile in felii si se aseaza pe un platou una cate una. Se presara cu sare fiecare

3 voturi    9 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Gustoasa si prezentare deosebita!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Foarte bine arata.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

    O rulada foarte gustoasa. Bravo!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Imi place foarte mult rulada; este un aperitiv foarte elegant!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      FELICITARI! ESTE O RULADA FOARTE FINA.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 ml de lapte
  • 125 g de margarină
  • 5 linguri de făină
  • 5 ouă
  • unsoare pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 150 g de caşcaval
  • 100-150 ml smântână
  • 150 g de telemea
  • măsline mărunţite(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Gustoasa si prezentare deosebita!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Aperitive din branza de vaci