autor:

Bianca

» » Prajituri

Rulada bicolora fara coacere

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru o rulada mare:, , Pentru partea de cacao:, , 300 gr zahar, , 200 gr unt, , 260 ml lapte, , 6 linguri cacao, , 450 gr biscuiti, , o esenta mica de rom, , , , Pentru partea de cocos:, , 200 gr cocos, , 350 gr lapte condensat sau frisca lichida, , 3 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Partea maro, din biscuti:



Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit untul adaugati cacao, esenta de rom si rahatul. Opriti ochiul, dupa care incepeti sa adugati biscutii. Amestecati bine compozitia obtinut-o si lasati-o sa se raceasca.







Partea de cocos:



Puneti laptele condensat intr-o oala la foc mic, adaugati cele 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a incalzit putin, luati de pe foc si adaugati cocos cate putin pana cand capata o consistenta mai tare. Se da la racit.







Fie ca lucrati pe masa sau pe o tava, asezati mai intai o folie stretch sau niste folie de aluminiu pentru ca va facilita rularea intragii chestii, dar atentie, nu trebuie sa rulati si folia. Ea nu trebuie sa ramana in rulada, ci doar va ajutati de ea sa rulati, pentru a nu se farmita blatul de biscuti. Cand cele doua compozitii s-au racit, se intinde mai intai compozitia maro, din biscuiti, foarte bine si cat mai drept si mai frumos, iar peste intindeti cat mai uniform, chiar daca in strat subtire, compozitia de cocos. Apoi, rulati foarte strans totul.



Dati la frigider pentru cateva ore, dupa care taiati felii.



Este foarte gustoasa si simpla.







Pofta mare!



Sfat: maruntiti biscutii cat mai fin pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada bicolora fara coacere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan pufos

Pandispan pufos

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau

49 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu lamaie si mac

Prajitura cu lamaie si mac

Untul la temperatura caemerei il mixam bine cu zaharul, adaugam si oul si mixam pana este complet

8 voturi    4 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Larisa Ana Sava , 09 mai 2015

    este una dintre cele mai bune retete! ♥

  • Fara foto

    Alyna Roxana , 29 noiembrie 2014

    tu nu ai citit modul de preparare?

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

    Foarte buna rulada am facut si eu in genul acesta si nu este rahat este deajuns ce este in rulada felicitari!

    • Bianca

      Bianca (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

      Asta pentru ca este fara rahat.

    • Fara foto

      Covaci Lavinia , 05 ianuarie 2014

      la ingrediente nu apare nicaieri rahatul... cam cat se pune?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru o rulada mare:
  • Pentru partea de cacao:
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 260 ml lapte
  • 6 linguri cacao
  • 450 gr biscuiti
  • o esenta mica de rom
  • Pentru partea de cocos:
  • 200 gr cocos
  • 350 gr lapte condensat sau frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

14 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna rulada am facut si eu in genul acesta si nu este rahat este deajuns ce este in rulada felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Nutellotta