Partea maro, din biscuti:
Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit untul adaugati cacao, esenta de rom si rahatul. Opriti ochiul, dupa care incepeti sa adugati biscutii. Amestecati bine compozitia obtinut-o si lasati-o sa se raceasca.
Partea de cocos:
Puneti laptele condensat intr-o oala la foc mic, adaugati cele 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a incalzit putin, luati de pe foc si adaugati cocos cate putin pana cand capata o consistenta mai tare. Se da la racit.
Fie ca lucrati pe masa sau pe o tava, asezati mai intai o folie stretch sau niste folie de aluminiu pentru ca va facilita rularea intragii chestii, dar atentie, nu trebuie sa rulati si folia. Ea nu trebuie sa ramana in rulada, ci doar va ajutati de ea sa rulati, pentru a nu se farmita blatul de biscuti. Cand cele doua compozitii s-au racit, se intinde mai intai compozitia maro, din biscuiti, foarte bine si cat mai drept si mai frumos, iar peste intindeti cat mai uniform, chiar daca in strat subtire, compozitia de cocos. Apoi, rulati foarte strans totul.
Dati la frigider pentru cateva ore, dupa care taiati felii.
Este foarte gustoasa si simpla.
Pofta mare!
Sfat: maruntiti biscutii cat mai fin pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii